Ľubomír Hudačko Správy

Kúty v Prešove dlhé roky zaplavuje voda, mesto má dobrú správu: Kroky k riešeniu NAPREDUJÚ

Mestu Prešov sa v poslednom období úspešne darí priebežne vysporiadavať pozemky pod komunikáciu v mestskej časti Kúty, ktorá dlhodobo trápi jej užívateľov.

Ilustračný obrázok k článku Kúty v Prešove dlhé roky zaplavuje voda, mesto má dobrú správu: Kroky k riešeniu NAPREDUJÚ
Zdroj: DHZ Prešov

Mestu Prešov sa v poslednom období darí priebežne vysporiadavať pozemky pod komunikáciu v mestskej časti Kúty, ktorá dlhodobo trápi jej užívateľov. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Terézia Rácová.

Väčšina vlastníkov už podpísala kúpne zmluvy a posun prinieslo aj rokovanie mestskej rady.

„V súvislosti so stavom miestnej komunikácie v časti Kúty v Prešove mesto dlhodobo vyvíja iniciatívy k zlepšeniu situácie v dotknutom území. V minulosti bola spracovaná projektová dokumentácia (PD) k návrhu odvodnenia, no nenašla sa spoločná reč s vlastníkmi pozemkov pod dotknutou komunikáciou,“ vysvetlila hovorkyňa.

Podpisy 39 vlastníkov

V súčasnosti však dohody podľa jej slov s vlastníkmi napredujú.

Aj z rokovania septembrovej mestskej rady vyplynulo odporúčanie poslancov MsZ na najbližšom zasadnutí schváliť bod programu „Návrh MP – vysporiadanie – SPF – Rekonštrukcia a odvodnenie miestnej komunikácie Kúty“.

„Miestna komunikácia Kúty v Prešove má v súčasnosti 53 vlastníkov, pričom tridsiati deviati z nich už podpísali kúpne zmluvy a šiestim boli odoslané. Podpisy zmlúv s dvoma vlastníkmi sú v štádiu, ktoré smeruje k riešeniu,“ poznamenala ďalej Rácová.

Bod, o ktorom rokovali poslanci počas zasadnutia MsR, sa týkal šiestich vlastníkov pozemkov, ktoré spravuje Slovenský pozemkový fond (SPF).

Skvalitní sa doprava

Táto rekonštrukcia skvalitní dopravnú obslužnosť územia pre automobilovú dopravu, ale aj chodcov a cyklistov, pričom všetky tieto aktivity sú zaradené v programe rozvoja mesta.

„Cieľom mesta je riešiť nielen lokálny problém zaplavovania časti ulice v podobe odvodnenia daného úseku, ale nazerať na to aj koncepčne a zamerať sa na rekonštrukciu dotknutej oblasti ako celku,“ uviedol k téme primátor František Oľha.

Mesto Prešov v súčasnosti pracuje na aktualizácii rozpočtu k PD a okamžite po majetkovoprávnom vyrovnaní pozemkov sa pristúpi k prácam. Aktuálne by sa cena diela pohybovala na úrovni okolo 450-tisíc eur.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM