Ľubomír Hudačko Správy

Kuriozita v Prešove: Značka oznamuje priechod pre cyklistov, žiadny ale nenájdete!

O dopravnej značke priechodu pre cyklistov na v Prešove bez skutočného priechodu na vozovke sme už čosi spomínali vo fotohádanke na našom facebooku. Kde túto zaujímavú raritu máme a prečo sa vôbec vyskytla sme sa opýtali na radnici...

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Prešove: Značka oznamuje priechod pre cyklistov, žiadny ale nenájdete!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Značka súvisí s výstavbou cyklochodníka. Ten sa na Švábskej ulici začal budovať pred voľbami na jeseň, momentálne je vo fáze, keď sa čaká na jeho dokončenie.

Či sa tak vôbec stane a prečo je už osadená značka, ktorá určuje priechod pre cyklistov, pričom naňho vodiči i cyklisti ešte nenarazia, sme sa opýtali hovorkyne radnice mesta: „Stavba „Cyklochodník Šváby“ pozostáva zo šiestich trás. V roku 2013 boli urobené trasy 3, 4 a 5. Trasy 1, 2 a 6 sú pripravené na realizáciu,“ povedala Veronika Kmetóny Gazdová.

V súčasnosti podľa nej ale na to nie sú schválené finančné prostriedky: „V prípade, že v rámci rozpočtových opatrení MsZ schváli finančné prostriedky na výstavbu ďalších trás, po ukončení procesu verejného obstarávania zabezpečíme realizáciu stavebných prác,“ vysvetlila dôvod stopnutia prác hovorkyňa.

Čo sa týka zakrytia značky, tá by mala byt´ v súčasnosti prekrytá: „V najbližšom čase zabezpečíme jej prekrytie,“ dodala Kmetóny Gazdová.

Značka oznamuje priechod pre chodcov: Žiadny však pri nej nenájdete
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM