Správy

Krajskí poslanci mali v rukách osud futbalového štadióna: Kedy sa bude aréna budovať?

Nový štadión s kapacitou 6 500 divákov, zaradený do tretej kategórie štadiónov UEFA, bude mať dizajnovo unikátnu hlavnú tribúnu štadióna.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci mali v rukách osud futbalového štadióna: Kedy sa bude aréna budovať?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prešovskí krajskí poslanci vyhoveli na pondelkovom online rokovaní zastupiteľstva protestu prokurátorky Krajskej prokuratúry v Prešove.

Investíciu schválili

Tá napadla uznesenie z decembra minulého roka, ktoré sa týkalo výstavby Futbal Tatran Arény (FTA) v Prešove.

Poslanci tak opätovne odsúhlasili investíciu vo výške viac ako 7,2 milióna eur na výstavbu spomínaného futbalového štadióna. Zároveň schválili aj uzavretie zmluvy s víťazom verejného obstarávania na jeho výstavbu, spoločnosťou AVA-stav, s.r.o., Galanta.

Jednohlasne 60 poslancov

V decembri bolo hlasovanie tesné a prešlo o jeden hlas. Za prijatie hlasovalo 29 poslancov, 28 sa zdržalo a proti nebol nikto. Jeden poslanec nehlasoval. Vyjadril sa, že jeho hlas nebol z dôvodu technickej chyby započítaný a hlasuje za.

Prokurátorka takto prijaté uznesenie napadla. Na pondelkovom zasadnutí materiál schválilo jednohlasne 60 poslancov.

„Som rád, že jednomyseľne bolo toto hlasovanie potvrdené aj v tomto zastupiteľstve, to znamená, že budovaniu FTA už by nemalo brániť takmer nič. Hoci musím povedať, že je ešte žiadosť na Protimonopolnom úrade, kde čakáme na ich odpoveď. Predpokladám, že príde tesne po Veľkej noci a potom by sa mohlo pristúpiť k samotnému budovaniu arény,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Od SFZ 2,4 milióna

Rovnakou sumou ako PSK financuje výstavbu FTA aj mesto Prešov.

Slovenský futbalový zväz podporil projekt dotáciou vo výške 2,4 milióna eur. Nový štadión s kapacitou 6 500 divákov, zaradený do tretej kategórie štadiónov UEFA, bude mať dizajnovo unikátnu hlavnú tribúnu štadióna, ktorá bude jedinečná svojím architektonickým prevedením. Vyrásť by mal do 18 mesiacov od prevzatia staveniska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM