Ľubomír Hudačko Kultúra

Koncert dvoch kapiel, na ktorom by ste nemali chýbať: V Prešove na nezvyklom mieste zahrajú Korben Dallas a Zrní!

V minulosti sa koncerty v Prešove hrávali v Mestskej hale, v súčasnosti interpreti smerujú hlavne do PKO, či Kina Scala. Dve spriatelené kapely, na koncerte ktorých by ste nemali chýbať ale v našom meste zahrajú tentoraz na nezvyklom mieste. Kde sa predstavia Korben Dallas a Zrní?

Ilustračný obrázok k článku Koncert dvoch kapiel, na ktorom by ste nemali chýbať: V Prešove na nezvyklom mieste zahrajú Korben Dallas a Zrní!
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 30. októbra od 20.00 sa v Prešove odohrá ďalší z výrazných koncertov tohtoročnej bohatej hudobnej jesene. V rámci spoločného turné po slovenských aj českých mestách do mesta zavítajú Korben Dallas spolu s hosťami z Kladna, kapelou Zrní.

Dve spriatelené kapely už v minulosti odohrali niekoľko spoločných šnúr v oboch republikách, do Prešova sa v tejto zostave vrátia po roku. Koncert sa uskutoční na nezvyklom mieste pre vystúpenia kapiel, tentoraz to bude v Kultúrnom dome Solivar, v ktorom v súčasnosti pôsobí bábkové divadlo Babadlo. Väčšinou interpreti využívajú PKO, či Kino Scala, v minulosti bola preferovaná Mestská hala.

Korben Dallas v súčasnosti prežívajú rušné týždne. Začiatkom októbra zverejnili klip ku skladbe Sen, ktorú skupina nahrala spolu s Anetou Langerovou a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Ide o prvú v ochutnávku z pripravovaného symfonického albumu Kam ideme, ktorého vydanie je naplánované na koniec októbra.

Skupina Zrní patrí medzi najlepšie živé skupiny na českej alternatívnej scéne. Počas tohtoročnej letnej sezóny si kapela zahrala v sprievode Janáčkovej filharmónie na festivale Colours of Ostrava, pričom na aktuálnych koncertoch Zrní predstavujú svoj najnovší album Následuj kojota (2014). Vstupné na koncert kapiel je v predpredaji 8 eur.

Môže vás zaujímať:

Prešovčanka Katka Knechtová vydáva nový album: Bonusom na ňom je film a odkazuje, že prežijú len milenci

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM