Monika Földešiová Krimi

Jozef mal zneužívať dcérku (5). Manželka tomu neverí

Zverstvo na Šariši! Viac než rok malo byť sexuálne zneužívané iba päťročné dievčatko a to dokonca vlastnou krvou. Expolicajt Jozef P. však po prevalení škandálu tvrdí, že je nevinný. Presvedčená je o tom aj jeho manželka i najbližší príbuzní. Podľa o

Tie mal vykonávať od septembra 2009 do decembra nasledujúceho roka. V súčasnosti už prebieha pojednávanie vo veci sexuálneho zneužívania malej Natálky na Okresnom súde v Prešove. Obžalovaný Jozef P. vo svojej niekdajšej výpovedi popisoval svoj vzťah k dcérke a podrobne sa vyjadroval aj k spolužitiu s manželkou, pričom odpovedal aj na viaceré otázky týkajúce sa intímnej oblasti. Rovnako podrobne popisoval aj spôsob, ako sa dcérkou hrával, ako sa o ňu staral.

Manželka obžalovaného je presvedčená o jeho nevine, nevie si ani prestaviť, že by bol niečoho takého schopný. Tvrdí, že je starostlivý otec a dcére by nikdy neublížil.// „Je to vykonštruovaná kauza, ktorá sa zakladá na výmysloch, ktoré sa zrodili v škôlke. Dôkazy neviem aké majú, sú to len ich tvrdenia. Za svojho manžela a za svoju rodinu budem bojovať a očistím naše meno, nech to stojí čo to stojí“//, zdôraznila. Rovnako v nevinu svojho obžalovaného syna verí aj jeho matka. So svojou vnučkou vraj trávila veľa času a nikdy sa jej na nič nesťažovala. Tvrdí, že ak by sa také niečo dozvedela, tak by neváhala udať aj vlastného syna.

Na včerajšom pojednávaní vypovedalo niekoľko svedkov, medzi inými aj pracovník Sekcie kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý asistoval pri zadržaní Jozefa P. Na presné podrobnosti týkajúce sa úkonov si nespomínal, uviedol iba toľko, že pri zadržaní bol obžalovaný v domácom úbore, bol síce nepokojný, ale jeho správanie nebolo agresívne ani konfliktné.

Pred súdom v úlohe svedka vypovedal aj vyšetrovateľ, ktorý dokumentoval tento prípad. Obhajoba ho navrhla vypočuť, nakoľko sa domnieva, že pri vypočutí maloletej poškodenej došlo k procesným pochybeniam. Zaujímali sa napríklad o to, prečo nebola pri výsluchu dievčatka jeho matka, prípadne ustanovený opatrovník z úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Svedok uviedol, že pri dokumentovaní prípadu postupovali štandardným spôsobom, tak, aby boli chránené práva dieťaťa.

Na pojednávanie neprišla jedna svedkyňa a znalec, ktorých vypočujú v 8. júna, na kedy bolo včerajšie pojednávanie odročené. Okrem nich navrhla obhajoba predvolať aj ďalších troch svedkov.

presov24/tasr foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM