Ľubomír Hudačko Šport

Idú v šľapajach svojich idolov v A-tíme: Starší žiaci Tatrana v hádzanej sa stali majstrami Slovenska!

Začali si zarábať na slušne rozbiehajúcu sa kariéru. Starší žiaci Tatrana Prešov sa totiž stali v hádzanej majstrami Slovenska. Idú tak zároveň v šľapajách svojich idolov v rámci A-tímu. Možno si o niekoľko rokov aj oni zahrajú prestížnu Ligu majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Idú v šľapajach svojich idolov v A-tíme: Starší žiaci Tatrana v hádzanej sa stali majstrami Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Športová hala v Topoľčanoch bola dejiskom majstrovstiev Slovenska v hádzanej starších žiakov.

Prešovské hádzanárske nádeje, zverenci trénera Jozefa Lukáča, prešli náročným turnajom suverénnym spôsobom. Nielenže vyhrali všetkých šesť zápasov, ale agresívnou obranou a pestrou útočnou hrou potešili oko hádzanárskeho fanúšika. Tatran na ihrisku dominoval tiež technicko-taktickou vyspelosťou a mentálnou silou. Nebezpečný bol pre svojich protivníkov zo všetkých hráčskych postov, s čím sa súperi nedokázali vyrovnať.

V tejto vekovej kategórii sa domáceho šampionátu zúčastnilo 8 družstiev, ktoré bojovali v dvoch štvorčlenných skupinách. Okrem Tatrana Prešov štartovali celky Slovana Modra, HK Agro Topoľčany, HK Kúpele Bojnice, MŠK Považská Bystrica, HC Sporta Hlohovec, HK Junior Michalovce a HC Tatran Stupava.

Konečné poradie:

  • 1. Tatran Prešov
  • 2. HC Tatran Stupava
  • 3. HK Agro Topoľčany
  • 4. HK Kúpele Bojnice
  • 5. MŠK Považská Bystrica
  • 6. HC Sporta Hlohovec
  • 7. Slovan Modra
  • 8. HK Junior Michalovce.

O titul majstra Slovenska sa zaslúžili aj žiaci ZŠ na Ulici Československej armády: Tomáš Danč, Samuel Demčák, Tomáš Valenčín, Oliver Olejár, Daniel Magdolen, Daniel Matisko, Richard Tomáš, Gabriel Vaňo, Martin Lozák, Jakub Podracký, Peter Podracký a Richard Tomáš. Kormidelník majstrovského kolektívu Jozef Lukáč vysoko ocenil prípravu družstva na slovenský šampionát. Po dvoch rokoch sa opäť tešili zo slovenského primátu, keď pred tým získali zlaté medaily ako mladší žiaci. Titul je teda v zaslúžených rukách.

Informácie redakcii sprostredkovala Ľubica Kohániová, riaditeľka ZŠ Československej ar­mády

Čítajte tiež:

V Lige majstrov sa hádzanári Tatrana predstavia v skupine C: Prešovčania dostali same ťažké kalibre!

Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadli prešovské tímy? FOTO

Je rozhodnuté, Prešovská hokejbalová liga zavŕšila ročník: Spoznali sme majstra sezóny 2014/2015!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM