Krimi

HRÔZA na prešovskom nástupišti: Agresívny Čech útočil na sprievodcu, bil ho päsťami

Napadnutý zamestnanec sa podľa polície snažil útočníka od seba odtlačiť, obaja spadli na zem, kde k nim už pristúpili aj okoloidúci a zamestnanci železníc.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZA na prešovskom nástupišti: Agresívny Čech útočil na sprievodcu, bil ho päsťami
Zdroj: TASR

Poverený príslušník železničnej polície v Prešove vzniesol obvinenie 26-ročnému mužovi pochádzajúcemu z Českej republiky z trestného činu výtržníctva spáchaného v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

„K samotným skutkom došlo v pondelok 22.08.2022 hodinu pred polnocou na mieste verejnosti prístupnom, na nástupišti železničnej stanice v Prešove. Cestujúci upozornili sprievodcu, že v prvom vozni je muž, ktorý sa správa hlučne a je vulgárny,“ vysvetlila hovorkyňa.

Údery päsťou

Sprievodca po príchode do prvého vozňa vyzval muža, aby predložil cestovný lístok a aby sa správal slušne.

„Mladý muž bol nervózny a slovne, no veľmi vulgárnym spôsobom zaútočil na sprievodcu aby mu dal pokoj. Po zastavení vlaku vystúpil aj tento agresívny cestujúci a na nástupišti pristúpil k sprievodcovi a opýtal sa ho, či sa ho bojí. Sprievodca mu odpovedal, že nie. Mladý Čech hneď na to 54-ročného sprievodcu fyzicky napadol. Chytil ho za vestu, ktorú mal sprievodca oblečenú a päsťou ho opakovane udrel do tváre,“ spresnila Ligdayová.

Napadnutý zamestnanec sa podľa jej slov snažil útočníka od seba odtlačiť, obaja spadli na zem, kde k nim už pristúpili aj ostatní okoloidúci ako aj zamestnanci železníc.

Skončil v cele

Napadnutý sprievodca utrpel viaceré zranenia, ktoré si vyžiadajú liečenie.

„Po príchode na miesto policajná hliadka zadržala agresívneho muža, bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo na základe získanej dôkaznej situácie vznesené obvinenie,“ dodala Ligdayová.

ilustračné foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM