Ľubomír Hudačko Krimi

Horel kostol v Mirkovciach. Zranený nebol našťastie nikto

Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Správca objektu škody predbežne odhadol na približne 20.000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Horel kostol v Mirkovciach. Zranený nebol našťastie nikto
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako tri hodiny trval zásah hasičov, ktorí v utorok (21. 5.) vo večerných hodinách likvidovali požiar starého kostola v Mirkovciach, okres Prešov. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Róbert Durkáč pre TASR uviedol, že hlásenie o udalosti na dispečingu prijali krátko po 18.00 hodine.

„K požiaru vyrazilo 10 hasičov s dvomi cisternami a výškovou plošinou. Po príchode na miesto zistili, že horí veža starého kostola, ktorý sa dlhšie nevyužíval. V čase príchodu tam už zasahovali dobrovoľní hasiči,“ povedal operačný dôstojník.

Dodal, že požiar sa rozšíril v priestore veže medzi konštrukciou a strešnou krytinou. V čase požiaru sa v objekte nenachádzali žiadne osoby. Hasiči z ohrozeného priestoru preniesli kríž a obrazy na bezpečné miesto, aby nedošlo k ich poškodeniu. Menší starší kostol bol už dlhšiu dobu odpojený od plynu aj elektrickej energie.

„Zasahujúce posádky boli nútené rozoberať strešnú konštrukciu, aby sa dostali k ohniskám požiaru. Nakoľko došlo k prehoreniu nosných trámov pod vežou a hrozilo riziko jej zrútenia, hasiči po dohode so správcom objektu vežu kontrolovane strhli,“ vysvetlil Durkáč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM