Ľubomír Hudačko Správy

Havarijný stav schodiska na Šváboch KONEČNE opravia: A doba rekonštrukcie? Pol roka!

K oprave dôjde kvôli potrebe predísť pádu neďalekého zábradlia z roku 2020. Schodisko je rovnako kotvené, do odvolania bude uzavreté.

Ilustračný obrázok k článku Havarijný stav schodiska na Šváboch KONEČNE opravia: A doba rekonštrukcie? Pol roka!
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok sa na sídlisku Šváby začne oprava schodiska, do odvolania budú uzatvorené. Na sociálnej sieti o tom informoval viceprimátor mesta Prešov Peter Krajňák.

„Zmluvná doba rekonštrukcie schodiska, zábradlia a bočnej rímsy na Švábskej ulici je pre zhotoviteľa šesť mesiacov. K oprave sa pristupuje vzhľadom na potrebu predísť pádu zábradlia, ktoré je rovnako kotvené ako bezbariérová rampa, ktorá spadla v roku 2020 a tiež zatekajúcej rímsy,“ uviedol viceprimátor.

Už pred 2 rokmi

Spomínaný pád rampy vyzeral hrozivo, našťastie si vtedy nevyžiadal žiadne zranenia. Po jej rekonštrukcii je na mieste betónová náhrada, doposiaľ však neďaleké schodisko vykazovalo podobné známky havarijného stavu.

Takto ho viceprimátor Krajňák označil už vo februári 2021. Napriek tomu sa s opravou začne až po dvoch rokoch. „Po obhliadke schodov na Šváboch sme si istí, že sú nebezpečné a potrebujú opravu napriek optimistickému statickému posudku. Opravu budeme žiadať vykonať čo najskôr,“ prízvukoval v tom čase ešte poslanec a dnes viceprimátor.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM