Šport

Hádzanárska Liga majstrov: Prešovčania neuspeli, hoci mali súpera na lopatkách

Ďalší zápas skupinovej Ligy majstrov tentoraz Prešovčanom nevyšiel, hoci mali súpera na lopatkách. Výsledok 25:27 hovoril napokon pre Elverum Handball.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárska Liga majstrov: Prešovčania neuspeli, hoci mali súpera na lopatkách
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov nenadviazali na predošlý domáci triumf v Lige majstrov a s tímom Elverum Handball prehrali o dva góly. Prešovčanov mrzeli najmä individuálne chyby, ktoré súper potrestal v závere zápasu za stavu 25:23 pre Tatran. Slovenský majster klesol po štyroch odohratých zápasoch na poslednú šiestu priečku C-skupiny.

Prešovčania chceli zaplnenú Tatran Handball arénu potešiť víťazstvom. V predošlom domácom zápase proti Metalurgu Skopje predviedli obdivuhodný obrat a doma chceli zostať nezdolaní aj po zápase s nórskym majstrom. Vyrovnaný duel však napokon prehrali v závere. Stav 25:23 nezúročili, práve naopak. Šnúrou štyroch inkasovaných gólov po individuálnych zaváhaniach prišli o šancu na víťazstvo.

„Bol to z našej strany chaotický duel. V druhom polčase, najmä v závere sme vyhoreli v útoku. Aj ja som spravil chyby za stavu, keď sme vyhrávali o dva góly. My sme sa porazili vlastnými chybami,“ uviedol Dominik Krok. Prešovčania dokázali počas zápasu zmazať aj trojgólové manko súpera, väčší než dvojgólový náskok si však nevypracovali.

Zdroj: TASR

„Nevedeli sme sa vyrovnať s ich hrou, keď hrali powerplay – sťahovali brankára a dávali do hry ďalšieho hráča. Takticky sme to nezahrali dobre. V druhom polčase sme sa mohli od súpera odpútať, ale urobili sme chyby, ktoré súper potrestal,“ mrzelo skúseného kapitána Radovana Pekára.

Nórsky tím je po víťazstve v Prešove na priebežnej prvej priečke C-skupiny, Prešovčania sú naopak na poslednej šiestej. Slovenský tím nesmeroval do skupinovej fázy Ligy majstrov s prehnanými ambíciami, ale myslel určite na viac než na poslednú priečku. „Mali sme v hlavách, že doma budeme zbierať body, preto táto strata bodov mrzí. Uvidíme, ako sa to ešte vyvinie, ale faktom je, že by sme doma mali s takýmto súperom vyhrať,“ poznamenal Pekár.

Prešovčania si v nasledujúcom zápase Ligy majstrov zopakujú domáce prostredie. Odčiniť prehru s nórskym majstrom sa pokúsia proti tímu, s ktorým sa stretli aj v minulej sezóne. „Tieto body nám môžu chýbať. V sobotu proti Čechovským medveďom budeme chcieť odčiniť túto prehru, ale to budeme musieť hrať úplne inú hádzanú,“ poznamenal Dominik Krok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Domáca prehra zamrzí: V Lige majstrov Prešovčania neuspeli
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM