Futbal

Futbalisti Tatrana prišli o peknú sériu bez prehry: Nad sily im bola Trnava

Prešovskí futbalisti inkasovali od Trnavy na domácej pôde tri góly. Po piatich dueloch bez prehry si skomplikovali záchranárske práce výsledkom 1:3.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana prišli o peknú sériu bez prehry: Nad sily im bola Trnava
Zdroj: TASR

Debakel so Žilinou je pre Trnavu minulosťou, v Prešove si totiž napravila chuť a porazila Tatran o dva góly. Všetko podstatné sa udialo až po zmene strán, v tom prvom aspoň dvakrát zvonila žrď domácich. Inak sa ale hral len podpriemerný futbal, ktorý sklamal. Oba tímy nastúpili do zápasu aktívne a akcie sa rodili na jednej či druhej strane v početnej miere. Skóre sa mohlo meniť už po piatich minútach, pretože pekný center Tambe mieril nádejne, ale lopta skončila len na brvne Talianovej brány. Na druhej strane sa mohol stať miláčikom domácich opäť šikovný Ashiru, ale po chybe obrany nedokázal zblízka prekonať Jakubecha. Neskôr nedal ani svoju druhú šancu z podobnej pozície, Tatran sa zahrával s ohňom. Vzápätí zvonila opäť žrď na bráne Taliana, tentoraz mal po peknej strele z diaľky smolu Janso. Aj preto sa polčas skončil bez gólov.

Nástup do toho druhého ale parádne vyšiel hosťom, pretože Jirka si na pravej strane poradil s obranou a z uhla prestrelil do protipohybu brankára Taliana na 0:1. Tatranu sa od tohto momentu vôbec nedarilo a hoci mal náznaky šanci, všetko končilo maximálne v rukách Jakubecha. Napríklad po priamom kope Leška, ktorý mieril iba do stredu brány. Trnavčania naťahovali čas už od 55. minúty, nekontrolovateľné a úzkoprsé hvizdy píšťalky rozhodcu takisto na pohode nepridalo. Hralo sa kúskovane a nervózne, čo nevyhovovalo najmä domácim. Klinec do rakvy prišiel z rohového kopu po hodine hry, keď si na zadnej žrdi počkal na loptu Tambe a upravil na 0:2.

Prešovčania boli vypojení z hry a nedarilo sa im ani presnejšie kombinovať. Čas hral pre hostí, hoci Tatran skorigoval zápas zásahom Barteka z otočky na 1:2. Potom sa Prešovčania ešte snažili o vyrovnanie, ale nepresnosť a obsadzovanie najlepšieho hráča Ashirua im nehralo do karát. Situáciu skomplikovala aj červená karta pre Kačalu za rečnenie, v závere sa nervózny zápas skončil gólom Mikoviča do prázdnej brány. A to znamenalo po slabom výkone oboch mužstiev, ale za to s veľkou efektivitou najmä na strane hostí výsledok 1:3.

Miroslav Jantek, tréner Tatrana Prešov: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Očakávali sme, že Trnavčania prídu maximálne koncentrovaní a s ambíciou odčiniť debakel. V prvom polčase mali Trnavčania šance, my sme to ustáli. V druhom nás rozhodil gól. Rozhodujúcim bol druhý gól. Nerád, ale musím akceptovať túto prehru.“

Miroslav Karhan, tréner FC Spartak Trnava: „Mužstvo ukázalo charakter a po tom, čo sme "vybuchli“ v Žiline, sme v Prešove získali cenné body. Prvý polčas nebol z našej strany optimálny, ale už v úvode druhého sme sa dostali do vedenia. Ten gól nám dodal istotu. Našou nekoncentrovanosťou sme domácich pustili späť do zápasu, ale napokon sme to zvládli."

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM