Ľubomír Hudačko Hádzaná

FANTÁZIA! Prešovskí hádzanári potvrdili dominanciu, vyhrali už 25. Slovenský pohár

Z cennej trofeje sa tešia 18-ty krát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku FANTÁZIA! Prešovskí hádzanári potvrdili dominanciu, vyhrali už 25. Slovenský pohár
5
Galéria
Zdroj: Slovenský zväz hádzanej

Vo finále, ktoré sa hralo v Topoľčanoch, zdolali tím ŠKP Bratislava o päť gólov 24:19 (13:5). Zaujímavosťou je, že obaja súperi sa stretnú aj v aprílovom úvodnom kole play-off Niké handball extraligy. Presov.dnes24.sk o tom informoval prešovský hádzanársky klub.

Dominovali brankári

Prvý polčas pohárového finále priniesol iba 18 gólov, pritom iba päť z nich dali súperi.

Na oboch stranách totiž dominovali obrany a brankári. Tatran si vypracoval náskok, hostia sa ale nevzdávali a po zmene strán skresali rozdiel na polovicu (17:13).

Bližšie sa už ale nedostali a Tatran, napriek tomu že druhé dejstvo prehral, oslávil v zaujímavom finále zisk cennej trofeje. Najlepším strelcom finále bol Pavel Hernandez s 8 gólmi.

SP – finále: Tatran Prešov – ŠKP Bratislava 24:19 (13:5)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Mitaľ 1/1, Fech, Khaian, Sako 2, Kovacs, Fenár 2, Kravčák, Hozman 1, Kasatkin 2, M. Antl, Davidovič 4, Barros Araxá, Urban 4/1, Hernandez 8/3.
  • Najviac gólov súpera: Orosz a Halla po 4, Féder 3,
  • 7-metrové hody: 6/5 – 3/1,
  • vylúčenia: 5:5 + ČK: 47. Beltrami (ŠKP) za faul

Hlasy po zápase

Marko Davidovič, hráč Tatrana: „Myslím si, že to nebol dobrý zápas. Ale najpodstatnejšie je, že sme ho vyhrali. V prvom polčase sa nás súper snažil často provokovať, najmä mňa. Hrať dve minúty v útoku je ukážkou antihádzanej a antipropagandou športu. Ale najdôležitejšie je víťazstvo."

Erik Fenár, hráč Tatrana: „Dôležité zákroky predviedol Mario Cvitkovič, takže to bolo v poriadku a sme radi, že sme získali Slovenský pohár. Bol to jeden z cieľov tejto sezóny, ale už sa pomaly musíme pripravovať na asi najdôležitejšiu časť sezóny, ktorou je play-off a boj o slovenský titul."

Mario Cvitkovič, brankár Tatrana: „V prvom polčase sme hrali výbornú obranu na čele s Igorom Čuprynom a vytvorili sme si rozdiel ôsmich gólov. V druhom polčase hrala Bratislava lepšie v útoku, zatiaľ čo naša obrana, na rozdiel od prvého polčasu, trochu poľavila. Vtedy sa prakticky vrátili do hry, ale nakoniec sme opäť ukázali silu nášho tímu a zápas sme vyhrali. Blahoželám všetkým hráčom a teraz sa už budeme pripravovať na Európsky pohár a play-off.“

Hádzanári sa tešia z rekordného 25. titulu v Slovenskom pohári
5
Galéria
Zdroj: Slovenský zväz hádzanej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM