Ľubomír Hudačko Iné športy

Fantastický úspech našich kickboxerov: Domov doniesli z ME šesť zlatých medailí!

Po minuloročných majstrovstvách sveta, ktoré boli pre kickboxing klub Panter Prešov najúspešnejšie v histórii klubu, by zrejme nikto nečakal medailovú žatvu aj z tohtoročných majstrovstiev Európy, ktoré sa konali v Poľskej Krynici. S osemčlennou výpravou domov priniesli hneď poltucet zlatých!

Ilustračný obrázok k článku Fantastický úspech našich kickboxerov: Domov doniesli z ME šesť zlatých medailí!
Zdroj: Dnes24.sk

Z našej výpravy sa najlepšie darilo aktuálnej majsterke sveta Erike Tartaľovej, ktorá do svojej zbierky pridala dva tituly v kicklight a light do 65kg junioriek. Zahanbiť sa nedal ani Marek Karlík, ktorý tiež získal v oboch svojich kategóriách do 63kg starších kadetov zlaté medaile.

Po jednom titule získali Alexandra Nižníková v kategórií kicklight do 55kg junioriek a Viktória Kažiková v kicklight do 46kg starších kadetiek. Striebornými medailami sa môžu pochváliť Erich Nižník do 63 kg a Stela Levická do 42 kg obaja v kategórií kicklight starších kadetov. Z bronzových medailí sa tešili vo svojich váhových kategóriách Stela Levicka a Viktória Kažiková v light contakte. Nedarilo sa nám len v ringových disciplínach, kde obaja naši reprezentanti Michal Dráb a Filip Halaj narazili v prvom kole na veľmi dobre pripravených ruských reprezentantov.

Celkovo sa na tohtoročných Majstrovstvách Európy zúčastnilo 1536 pretekárov z 36 krajín. Súťažilo sa vo všetkých disciplínach kickboxu a to v semi contakte, light kontakte, kick light, full, low a k1-rules.

Záverečný účet výpravy tak bol Slovenského zväzu kickboxu na ME pozostávajúcej z 31 reprezen­tantov: 26 medailí – 10 zlatých – 5 strieborných a 11 bronzových. Takýto výsledok nečakal ani najväčší optimista a pre to patrí vďaka všetkým reprezentantom a trénerom, ktorý sa podieľali na ich príprave.

Kickboxeri z Prešova
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM