Ľubomír Hudačko Kultúra

Dýcha to tu históriou, povedal Gáborík: Toto sú VIZUALIZÁCIE, ako má vyzerať Kino Scala

Na nedávnom podujatí Boris&Brambor v prešovskom Kine Scala Marián Gáborík pobavil divákov. Pódium v Kine Scala podľa neho dýcha históriou. A mal pravdu.

Ilustračný obrázok k článku Dýcha to tu históriou, povedal Gáborík: Toto sú VIZUALIZÁCIE, ako má vyzerať Kino Scala
4
Galéria

Jedno z mála väčších kultúrnych inštitúcií v Prešove, ktoré privíta divadelné i hudobné predstavenia má ďaleko od moderných priestorov 21. storočia. Všimol si to aj bývalý hokejista Marián Gáborík, ktorý pred časom na tomto mieste pobavil divákov pravdivou vetou.

„Dýcha to tu históriou,“ povedal v dobrej viere, Prešovčanov však poriadne rozosmial. Veľmi dobre vedia, aké staručké Kino Scala máme a že už dávno je čas na jeho obnovu.

V hodine dvanástej

A práve to by sa mohlo časom uskutočniť, STOA architekti totiž na sociálnej sieti uverejnili vizualizácie, ako by mohol priestor vyzerať.

„Ikonické miesto generácií. Nové šaty pre starú dámu – súčasne, no s rešpektom k duchu miesta. Odstraňujeme nánosy dôb, dopĺňame, vyzdvihujeme potenciál budovy i blízkeho okolia v hodine dvanástej,“ vysvetlili súčasné kroky k obnove.

Tieto fakty potvrdila aj riaditeľka prešovského PKO Barbora Rusiňáková. „Po dvoch rokoch hľadania možností pre budúcnosť Kina Scala máme plán ako získať potrebné zdroje a realizujeme kroky na ceste týmto procesom. Koncom minulého roka Mesto Prešov dalo aktualizovať štúdiu z roku 2018 a vypísalo súťaž na zhotovenie projektovej dokumentácie. Dnes máme zhotoviteľa a ide sa do prípravy podkladov pre žiadosť o externé zdroje z Plánu obnovy,“ prezradila na sociálnej sieti.

Doplnila, že od spustenia rekonštrukcie je to ešte ďaleko.

„No sme podstatne bližšie než sme boli kedykoľvek predtým. Držte palce, nech všetkých môžeme raz privítať v kultúrnych priestoroch na úrovni 21. storočia,“ uviedla riaditeľka PKO.

Objektívom: Vizualizácie, ako má vyzerať prešovské Kino Scala
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM