Ľubomír Hudačko Rôzne

Dráma na polícii v Prešove: Starší pán náhle odpadol, život mu zachránila včasná pomoc

Po niekoľkých minútach sa na miesto dostavili záchranári rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí muža následne previezli do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na polícii v Prešove: Starší pán náhle odpadol, život mu zachránila včasná pomoc
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Počas tohto týždňa prišiel starší pán na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove v súvislosti s administratívnymi úkonmi s evidenciou vozidiel. Náhle však odpadol a nereagoval. Prešovská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Ako prvé to spozorovali civilné zamestnankyne, ktoré k mužovi utekali, aby mu poskytli pomoc. V krátkej chvíľke tam dobehol aj kolega z Obvodného oddelenia PZ Prešov – Juh a kolega z Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove. Pozorovaním, ako aj hmatom zistili, že muž nedýcha, prestáva javiť známky života a preto okamžite začali s resuscitáciou,“ opísala priebeh dramatickej situácie polícia.

Pomoc mu zachránila život

Po niekoľkých minútach sa na miesto dostavili záchranári rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí muža následne previezli do nemocnice.

„Podľa slov ošetrujúceho lekára, práve poskytnutie prvej pomoci zo strany našich kolegýň a kolegov viedlo k záchrane života 72-ročného muža,“ doplnila polícia, ktorá vyzdvihla príkladnú pomoc pre seniora.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM