Ľubomír Hudačko Kultúra

Donutil, Jančík i Neskoro večer: Na Šváboch čoraz častejšie hostia zvučné podujatia

Kým pred časom sa známe osobnosti vystupovali najmä v Kine Scala či PKO, v poslednom období došlo k zmene. Vo veľkom prídu na Šváby.

Ilustračný obrázok k článku Donutil, Jančík i Neskoro večer: Na Šváboch čoraz častejšie hostia zvučné podujatia
6
Galéria

Od začiatku mali ambíciu okrem iného prinášať návštevníkom aj kultúrne podujatia. A to sa podarilo. M Aréna na Šváboch v posledných mesiacoch prebrala taktovku organizovania podujatí známych osobností pevne do rúk.

Namiesto Kina Scala či PKO tak hostia ako Lenka Filipová či Miroslav Donutil zavítali, alebo ešte len so svojím programom prídu práve sem.

„To, že to pôjde tak rýchlo, úprimne prekvapilo aj nás,“ hovorí pre Prešov24.sk manažér arény Adrián Sučka.

Ako uviedol, mnohí umelci, resp. agentúry, ktoré ich zastupujú, so spomínanými priestormi spolupracujú dlhodobo. Je to pre nich veľakrát pohodlnejšie ísť do známeho priestoru, kde je jasné, aká je jeho kapacita, akustické vlastnosti, technika, zázemie či personál.

Dostali sa do povedomia

„Úplne prvý promotér, ktorý k nám priviedol “áčkového” umelca, Janko Koščák povedal, že chce ponúknuť divákom niečo nové aj napriek tomu, že to bude náročnejšie. A tak k nám zavítal Pavol Hammel. Keďže Slovensko a Česko je pomerne malým trhom a každý každého pozná, tak sme sa na základe výborných referencií veľmi rýchlo dostali do povedomia organizátorov,“ hodnotí Sučka.

Drvivá väčšina promotérov sa im ozýva s tým, že majú skvelé odporúčanie na priestor, akustiku, ponuku techniky a aj na prístup personálu M Arény. Je teda priestor na sídlisku Šváby pre Kino Scala či PKO konkurenciou?

Odlišné priestory

„Nenazval by som to konkurenciou v pravom zmysle slova, keďže sme úplne odlišnými priestormi. Teda tak, ako niektoré podujatia nedokážu zorganizovať oni, tak sa nájdu aj formáty, pre ktoré je M Aréna nevyhovujúca,“ vysvetlil.

Špeciálnejších podujatí mali viacero. Za mimoriadne úspešnú udalosť, ktorou to všetko začalo, považuje Sučka koncert manželov Veroniky a Martina Husovskích.

„Dôležité, ako aj zlomové boli podujatia s Pavlom Hammelom, Lenkou Filipovou, a z pohľadu záujmu divákov Kandráčovci a Peter Marcin so šou Neskoro večer. Čo však bolo ozajstnou výzvou z pohľadu logistiky a množstva techniky, bola Oldies Party Rádia Vlna a Rozprávkové Vianoce s Filipom Jančíkom. Neznamená to však, že ostatné koncerty neboli dôležité. Vystúpilo tu množstvo umelcov, ktorí boli pre M Arénu obohatením,“ poznamenal ďalej Sučka.

Príde aj Donutil

Čoskoro príde na Šváby ďalšie zvučné meno, už dávno je vypredané podujatie s Miroslavom Donutilom.

„Agentúra zastupujúca pána Donutila sa nám ozvala taktiež na základe odporúčania, a preto už mnohé veci spojené s organizáciou vedeli. V zásade je to vždy o to istom. Dohodnúť podmienky, termín, požadovanú techniku, spôsob propagácie a časový harmonogram v deň podujatia. Asi jediné, v čom sa jednotliví umelci líšia, sú požiadavky na vybavenie šatne a občerstvenie,“ vymenoval manažér Sučka.

Okrem neho ich túto jar čakajú aj Čechomor, ĽH Stropkoviani, Cimbal Brothers či Čarovné Ostrohy.

„Určite ešte pribudne nejaké prekvapenie, ktoré je v rokovaní. V každom prípade nás čaká zaujímavá jeseň a ešte zaujímavejší predvianočný čas,“ dodal na záver pre Dnes24.sk.

M Aréna na Šváboch prilákala už nejedno zvučné meno
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM