Ľubomír Hudačko Správy

Dôjde konečne ku STOPKE zatekania? Na Sekčovskej začne dôležitá rekonštrukcia

Vykonaná sonda odhalila, že v podchode nebola od čias výstavby zaizolovaná vrchná betónová konštrukcia podchodu, v dôsledku čoho dochádza k zatekaniu.

Ilustračný obrázok k článku Dôjde konečne ku STOPKE zatekania? Na Sekčovskej začne dôležitá rekonštrukcia
Zdroj: Dnes24.sk

Komunikácia na Sekčovskej ulici, v časti nad podchodom, prejde kompletnou rekonštrukciou. Hlavná cesta na tejto ulici bude od 12.9.2022 čiastočne uzavretá a prejazdný bude len jeden jazdný pruh. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

V rámci rekonštrukcie bude zrealizované vybúranie pôvodnej konštrukcie cestnej komunikácie a chodníkov v celej hrúbke až po konštrukciu železobetónovej mostovky.

Zmena od pondelka

„Zároveň dôjde k dočasnej výluke trolejbusovej dopravy na celej ulici a k úprave trasy linky MHD č. 4. DPMP pre cestujúcich zabezpečí novú kyvadlovú linku č. 4A,“ vysvetlil Tomek.

Od pondelka 12. septembra 2022 bude z tohto dôvodu upravená aj premávka trolejbusovej linky č. 4.

„Trolejbusy na linke č. 4 budú premávať v trase Sídlisko III – Clementisova – Trojica – Železničná stanica – Lesnícka – Martina Benku – Jurkovičova – Sibírska a späť. Úprava sa dotkne aj posledných večerných spojov na linkách č. 8 a č. 10. Z dôvodu dopravnej situácie súvisiacej s obmedzeniami premávky na Sekčovskej ulici môže dochádzať k meškaniam spojov pri prestupoch,“ ozrejmil ďalej Tomek.

Rekonštrukcia cesty sa týka úseku v dĺžke asi 20 metrov, nad podchodom pre peších.

Dochádza k zatekaniu

„Vykonaná sonda odhalila, že v podchode na Sekčovskej ulici nebola už od čias jeho výstavby zaizolovaná vrchná betónová konštrukcia podchodu, v dôsledku čoho dochádza k zatekaniu,“ potvrdil hovorca.

Práce budú rozdelené podľa jeho slov do dvoch etáp, aby bola prístupná dostatočná šírka komunikácie pre zabezpečenie premávky cez daný úsek cesty.

Doprava bude vedená striedavo približne v polovici profilu vozovky.

Za 111-tisíc eur

„Zastávka MHD „Vansovej“ v smere na Šalgovík sa dočasne presunie za priechod pre chodcov. V tomto úseku sa preruší cyklochodník a nástupná plocha pre cestujúcich sa dočasne spevní,“ pripomenul hovorca s tým, že v tejto súvislosti mesto žiada všetkých vodičov, aby sa riadili osadeným dočasným dopravným značením.

Celková cena rekonštrukcie je 111 836,26 eur s DPH. Práce potrvajú do konca novembra 2022.

archívne foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM