Ľubomír Hudačko Rôzne

Do Prešova mieri známy medzinárodný festival: Môžeme sa tešiť na Ekotopfilm

Známy filmový festival mieri do Prešova. Ekotopfilm do nášho mesta prinesie tituly na tému životného prostredia, či trvalo udržateľného rozvoja.

Ilustračný obrázok k článku Do Prešova mieri známy medzinárodný festival: Môžeme sa tešiť na Ekotopfilm
Zdroj: Dnes24.sk

Do nášho mesta v októbri zavítajú tituly na tému životného prostredia, či trvalo udržateľného rozvoja. Už na jeseň ich prinesie festival Ekotopfilm.

Už na jeseň

Informovať, vzdelávať, vychovávať i prinášať odpovede na ekootázky sú ciele organizátorov Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm 2016. O spolupráci rokovali na prešovskej radnici na tomto projekte manažér festivalu Rastislav Belko a Peter Čura, zástupca spoločnosti Natur – Pack, ktorá je generálnym partnerom projektu.

Prečítajte si tiež: Sídliskový festival Šváby v akcii zažijeme aj tento rok: Prvé info a program!

Cieľom tohto ročníka je rozšíriť festival venovaný ekotémam aj do krajských a okresných miest. V Prešove sa festival uskutoční na jeseň tohto roka. Okrem filmov bude pripravené aj obohatenie filmového programu vo forme sprievodných aktivít pre odbornú i laickú verejnosť.

Junior Festival


Jedinečnou súčasťou projektu bude aj Junior Festival pre prešovské deti a mládež, cieľom ktorého je zábavnou formou vzdelávať a vychovávať mladú generáciu k ochrane životného prostredia.

Pracovné rokovanie bolo venované aj formám budúcej spolupráce s mestom Prešov, v rámci ktorej sa hovorilo o environmentálnej výchove a prírodovede prešovských základných škôl napr. v EkoParku Holá Hora, kde sa obdobné aktivity už realizujú.

Prečítajte si tiež: Bažant Kinematograf v Záhrade umenia: Uvidíme aj film, čo vznikal v okolí Prešova!

„Diskutovalo sa aj o poskytnutí filmov za účelom ich premietania na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov i cezhraničnej spolupráci s partnerskými mestami v Českej republike. Hlavným zámerom je totiž ponúknuť zákutia a lokálne výnimočnosti jednotlivých miest participujúcich na festivale, ako zaujímavej domácej "destinácie“ na výlety či turistiku,„ priblížila hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Ekotopfilm je najstarší festival na svete s ekotematikou, ktorého začiatky sa spájajú s rokom 1973. Jeho cieľom a posolstvom je osveta pri ochrane životného prostredia, narábaní s odpadmi a prinášať "nosné témy súčasného sveta“.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM