Ľubomír Hudačko Kultúra

Divadlo Jonáša Záborského v tejto sezóne uvedie päť premiér: Medzi nimi aj Sherlock Holmes!

Prešovské Divadlo Jonáša Záborského slávnostne otvorilo svoju 71. divadelnú sezónu. Okrem veľkého muzikálu Sherlock Holmes plánujú uviesť ďalšie štyri premiéry.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Jonáša Záborského v tejto sezóne uvedie päť premiér: Medzi nimi aj Sherlock Holmes!
Zdroj: Webnoviny.sk

„V novej sezóne chystáme veľký muzikál Sherlock Holmes, ktorý bude mať premiéru 8. novembra. Potom budeme pokračovať zaujímavým titulom – muzikálom Drevené slzy, ktorým chceme vzdať hold slovenskému bábkarstvu a tiež rodine Stražanovcom, pretože starý otec Joža Stražana patrí k zakladateľom bábkarstva na Slovensku. Následne to bude Shakespeare Veselé panie z Windsoru. Pokračujeme Ostrovským, Nemá kocúr vždy hody v réžii Ľubomíra Vajdičku a niekde tam ešte vtesnáme rozprávku na malej scéne Červenú čiapočku, ktorá možno ani nebude Červenou čiapočkou,“ predstavil plány divadla v sezóne 2013/2014 jeho riaditeľ Ján Hanzo.

Divadlo sa okrem premiér v novej sezóne chystá aj na menšie stavebné úpravy. Podľa slov riaditeľa by ešte v tomto roku chceli vymeniť časť okien na novej budove divadla. Pri slávnostnom otvorení novej sezóny riaditeľ zároveň zhodnotil aj starú. Predajnosť vstupeniek síce klesla z viac ako 84 000 na 71 000, ale podľa neho to zapríčinil fakt, že v sezóne 2012/2013 neuviedli veľkolepý muzikál. Ale tento rok ho chystajú, preto očakávajú vyššie číslo. Aj tie minuloročné výsledky však podľa riaditeľa nie sú najhoršie a korešpondujú s tými v predchádzajúcich rokoch.

V sezóne 2012/2013 v divadle odohrali 226 predstavení a uviedli šesť premiér.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM