Správy

Čo budú zisťovať? Opytovatelia vám môžu zaklopať na dvere aj v Prešove

Pracovníci Štatistického úradu SR sa v domácnostiach preukážu osobitným poverením. Zisťovať budú údaje o štruktúre, výške či vývoji výdavkov.

Ilustračný obrázok k článku Čo budú zisťovať? Opytovatelia vám môžu zaklopať na dvere aj v Prešove
Zdroj: TASR

Štatistický úrad Slovenskej republiky v týchto dňoch zisťuje údaje o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotreby a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky budú použité na účely posudzovania úprav súm životného minima. Prešov Dnes 24 o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Štatistika účtov

„Štatistický úrad SR pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. V zmysle vyhlášky Štatistického úradu SR č. 292/2020 Z.z. sa toto zisťovanie uskutoční aj v roku 2022,“ ozrejmila Šitárová.

Štatistický úrad informuje, že bude zisťovať údaje o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotreby a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností.

Viac ako 2 700

„Výsledky budú využité na zabezpečenie potrieb informačného systému ŠÚSR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima,“ konkretizovala ďalej referentka.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2022 vybraných 368 samospráv.

Spolu je do zisťovania zaradených viac ako 2 700 domácností. Zisťovanie sa uskutoční v termíne od 7. decembra 2021 do 12. januára 2023. „Pracovníci Štatistického úradu SR sa v domácnostiach preukážu osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti pracovníkom poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky,“ dodala Šitárová.

Hl. foto: ilustračné

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM