Ľubomír Hudačko Kultúra

Chiki liki tu-a v Prešove rozdivočili PKO: Publikum ich nechcelo pustiť z pódia! ZÁBERY z koncertu

Koncert prešovskej kapely so svojským humorom vyplyvajúci z reality si vychutnalo publikum v miestnom PKO. Zaznel prierez skorších hitov, aj všetky novinky z albumu Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. Rozdivočené PKO si vychutnalo skvelú šou, publikum hudobníkov nie a nie pustiť z pódia!

Ilustračný obrázok k článku Chiki liki tu-a v Prešove rozdivočili PKO: Publikum ich nechcelo pustiť z pódia! ZÁBERY z koncertu
Zdroj: Dnes24.sk

Kapela nechcela zatajiť ani jednu novinku z aktuálneho albumu Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. a tak zahrali všetky skladby.

Krstil aj tretí brat

Zaznela teda aj Milenka a to hneď ako prvá z playlistu. V prešovskom PKO sme mali možnosť stretnúť aj ďalšie známe tváre hudobného života nielen z Prešova. Edo Klena sa dokonca predstavil na pódiu ako jeden z krstných otcov, k nemu pribudol aj Vlado Šipoš, Dano Hurtuk, Dušan Papp aj brat dvojice Višňovských Martina a Tomáša z kapely, Ján. Piati tak novinku po desiatich rokoch uviedli do života šampanským a platni zaželali všetko najlepšie. Posledne menovaný si s kapelou ako saxofonista strihol aj svoj part.

Kapela splnila, čo sľúbila a odohrala koncert bez toho, aby sa tam objavila Lúčnica či ohňostroj. Svetelnú šou si však publikum vychutnalo tak či tak a s ňou najmä bohatý prierez diskografie Prešovčanov. Do toho patrili aj úplne nové piesne, ktoré by svetlo sveta mohli uzrieť bez crowdfundingu fanúšikov len ťažko. Basgitarista Martin Višňovský sa prostredníctvom médií fanúšikom poďakoval.

Prišiel Šedivý aj Maco

„Bez týchto financií by sa to robilo oveľa ťažšie, ale je to pozitívny pocit, keďže ľudia takto dobre zareagovali. Financie sme použili na celý projekt, od nahrávania po natáčanie videa a ďalšie produkčné veci. Je to skvelý pocit aj preto, že sme vedeli pre koho to vyrábame. Našim fanúšikom za to patrí veľká vďaka,“ uviedol.

Okrem toho v priestoroch PKO svojou charizmou kapela pritiahla aj Katku Knechtovú, Stanislava Čoreja (Komajota) či Tomáša „Laskyho“ Šedivého (Para). Aj oni si tak mohli vypočuť dávku kvalitnej hudby v podobe legendárnej Kristíny, alebo notoricky známej Laska moja de si. Na pódiu sa ako bývalý člen objavil aj Tomáš Paľo alias „Maco“, aby si strihol chytľavú Ďakujem. Kapela potom po vytlieskaní pridala ešte asi ďalšie štyri prídavky, úspech zožalo Monte carlo v šušťakoch, ale aj ležérna novinka Miller.

Publikom ich nie a nie pustiť z pódia a tak si napokon po druhom návrate sami skandovaním popevku z metalovej Poďme všetci na záver vynútili ďalší prídavok. Dvojica z kapely sa pri odchode z PKO ešte ochotne s fanúšikmi vyfotila, či podpísala na nové CD. Do našeho mesta tak zavítala skupina obrovských rozmerov a opäť rozosmiala, roztancovala a nesklamala.

Čítajte tiež:

Skupinu Chiki liki tu-a úžasne podporili fanúšikovia: Poslali im na účet neskutočnú sumu!

foto a video: Dušan Guman

Chiki liki tu-a v Prešove: Takto vyzeral ich koncert obrazom
28
Galéria
Kristína a Laska moja de si od Chiki liki: V Prešove zožala veľký úspech!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM