Správy

Chcú rozšíriť výrobu: Pozemky v priemyselnom parku pri Prešove radnica predá

Spoločnosť z Bratislavy, ktorá prejavila zájem o kúpu pozemkov s výmerou 20 500 štvorcových metrov za viac ako 718-tisíc eur, chce rozšíriť výrobu.

Ilustračný obrázok k článku Chcú rozšíriť výrobu: Pozemky v priemyselnom parku pri Prešove radnica predá
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Predaj pozemkov v priemyselnom parku Záborské ako prípad hodný osobitného zreteľa schválili prešovskí mestskí poslanci na svojom stredajšom (24. 2.) online rokovaní.

Ďalšie pracovné miesta

„Spoločnosť je etablovaná v našom priemyselnom parku už niekoľko rokov a zamestnáva viac ako 270 zamestnancov. Od začiatku avizovala, že má záujem do budúcna sa rozširovať. Pred rokom sme vlastne aj začali tento proces majetkového prevodu, ale pre pandémiu nakoniec firma požiadala, aby sme ho dočasne pozastavili. Teraz, naopak, požiadala, aby sme tento prevod ukončili, lebo mieni vytvoriť ďalších 100 pracovných miest,“ uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Na predmetných pozemkoch spoločnosť plánuje rozšíriť existujúci závod na výrobu dátových káblov – optických aj medených s cieľom dobudovania výrobných a logistických kapacít.

Zamestnanie pre 271 ľudí

V súčasnosti vybudovaný závod s výmerou 60-tisíc štvorcových metrov zamestnáva 271 zamestnancov.

Plánované dobudovanie výrobných kapacít predpokladá okrem vytvorenia nových pracovných miest aj rozšírenie kooperácie s lokálnymi dodávateľmi z Prešova a blízkeho okolia.

Predaj pozemkov poslanci odsúhlasili za cenu 35 eur za štvorcový meter. Priemyselný park v Záborskom bude po tomto predaji naplnený na 100 percent.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Správy z Prešova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM