Správy

Centrum Prešova obsadili ozdobení krásavci: 12 škôl má svoj vianočný stromček, FOTO

Žiaci z prešovských základných škôl pripravili originálnu handmade vianočnú výzdobu. Krásne sa vyníma.na námestí pred Konkatedrálou sv. Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Prešova obsadili ozdobení krásavci: 12 škôl má svoj vianočný stromček, FOTO
13
Galéria

Vianočnej výzdobe na prešovskej pešej zóne dominuje majestátna jedľa. Už druhý rok však vianočnú atmosféru v centre mesta dotvára aj 12 menších stromčekov.

Ozdoby aj z plastu

„Tie sú výnimočné tým, že výzdobu na nich vyrobili žiaci prvého stupňa zo všetkých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Zadanie bolo rovnaké; vytvoriť vianočné ozdoby z recyklovateľných materiálov.

Kreativitou sa nešetrilo a vyrobili stovky ozdôb z papiera, dreva, plastu, alebo z vrchnákov z fliaš. Okrem toho pripravili aj ozdoby zo sušeného ovocia, orechov či gaštanov.

Aké boli výsledky

Všetky ozdoby nájdeme na stromčekoch pred Konkatedrálou sv. Mikuláša, pričom každá škola má svoj vlastný vianočný stromček. Všetkých 12 stromčekov následne ohodnotila odborná porota, ktorá vybrala tie najkrajšie. Ich autori – žiaci základných škôl sa teraz môžu tešiť na zaujímavé ceny.

„1. miesto získal vianočný stromček z dielne ZŠ Československej armády, 2. najkrajším sa stal stromček s výzdobou zo ZŠ Šrobárova a 3. niesto parí stromčeku zo ZŠ Mirka Nešpora. Konkurencia však bola tento rok veľmi silná, a preto sa porota rozhodla udeliť aj dve špeciálne ceny za originalitu a nápaditosť, ktoré získali stromčeky zo ZŠ Sibírska a ZŠ Kúpeľná,“ doplnil Tomek.

Tieto stromčeky budú zdobiť prešovské námestie minimálne do konca roka 2020.

Vo fotogalérii si už pozrite, ako to ozdobeným stromčekom pristane.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Prešovské námestie skrášľujú ozdobené stromčeky od škôl
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM