Ľubomír Hudačko Hokej

Čakali na to 30 rokov: Prešovské hokejistky sa prvýkrát stali MAJSTERKAMI!

V treťom zápase vyhrali Šarišanky 5:1 a celú sériu teda 3:0 na zápasy. Bonusom je, že hokejistky neprehrali ani raz v celej sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Čakali na to 30 rokov: Prešovské hokejistky sa prvýkrát stali MAJSTERKAMI!
Zdroj: Hockey Slovakia

Ženská hokejová liga mala vo finále veľmi rýchly priebeh! Prešovčanky si totiž poradili s popradskými líškami hladko 3:0 na zápasy a stali sa vôbec prvýkrát v histórii majsterkami ligy.

„Finále prebiehalo fantasticky, nikto z nás nečakal, že to bude v najkratšom možnom čase, čiže hneď na tri víťazné zápasy. Bolo to ťažké aj fyzicky aj psychicky, ale najťažšie bolo nepodľahnúť stresu. Naša psychika však bola nastavená lepšie ako psychika súpera, takže tímovou prácou a podporou sme si to dokázali uľahčiť,“ prezradila svoje dojmy pre presov.dnes24.sk hráčka Diana Fortunová.

Čakalo sa 30 rokov

Prešov na titul čakal vyše 30 rokov, neraz sa musel skloniť pred Popradčankami a uspokojiť sa „len“ so striebrom. Teraz je všetko inak.

„Pre nás znamená veľa, keďže sme dokázali získať historicky prvý titul majsteriek Slovenska pre Prešov. Veľakrát sme stáli na druhej strane. Bolo si však treba to konečne užiť a pustiť slzy šťastia a nie smútku,“ hodnotí ďalej Fortunová.

To, že Prešov neprehral počas celej sezóny ani raz si podľa jej slov človek absolútne neuvedomuje. „Náš cieľ bol titul a bolo nám jedno, či by tam bola prehra alebo nie, ale už keď si to človek po semifinále uvedomí, v kútiku duše túži aj po tom. Je to úžasný pocit,“ dodala na záver Fortunová.

V treťom zápase teda vyhrali Šarišanky 5:1 a celú sériu teda 3:0 na zápasy.

Bonusom je, že hokejistky neprehrali ani raz v celej sezóne.

Popradské líšky – ŽHK 2000 – Šarišanka Prešov 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

  • Góly: 40. Beňáková (Donovalová, B. Šuliková) – 9. Lačná (Lacková, Komloš), 22. Koperová, 27. Lidskaja (Blichová, Lacková), 37. Lačná (Komloš, Giertlová), 54. Strompf (Lidskaja, Lacková).
  • strely: 24:40;
  • vylúčené: 5:6 na 2 min;
  • presilovky: 1:2;
  • oslabenia: 0:0;
  • 250 divákov.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM