Ľubomír Hudačko Rôzne

Budúci prešovskí žurnalisti s päťnásobnou snahou uspieť: Kraj opäť hľadá najlepší stredoškolský časopis!

Šanca pre nádejných žurnalistov z Prešova! Hneď päť zástupcov z metropoly Šariša je totiž prihlásených v súťaži o najlepší stredoškolský časopis. Ocenený by mal byť aj najlepší článok.

Ilustračný obrázok k článku Budúci prešovskí žurnalisti s päťnásobnou snahou uspieť: Kraj opäť hľadá najlepší stredoškolský časopis!
Zdroj: TASR

Do súťaže o najlepší stredoškolský časopis v Prešovskom kraji sa v tomto roku prihlásilo spolu 19 časopisov. Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja uskutočnilo prvé stretnutie poroty, ktorá bude časopisy hodnotiť.

Oproti vlaňajšku o jeden časopis viac

Súťažné časopisy poslali stredné školy z jedenástich okresov. Až päť časopisov je z Prešova, po dva pochádzajú zo škôl z Popradu, Kežmarku, Vranova nad Topľou a Lipian. Ako uviedla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, ktorá je jednou z členiek poroty, počet prihlásených časopisov sa oproti minulému ročníku zvýšil len o jeden, no je viditeľná ich vyššia kvalita.

„Zdá sa, že tvorcovia prijali a zapracovali viaceré pripomienky, ktoré odzneli počas vyhodnotenia prvého ročníka v decembri minulého roku. Žiaci i učitelia vtedy veľmi pozitívne hodnotili možnosť vymeniť si skúsenosti a pozrieť si časopisy iných škôl,“ podotkol člen poroty a iniciátor súťaže Ján Jacoš.

Vyhodnotenie v Prešove

Päťčlenná porota bude hodnotiť obsah časopisov a ich prepojenie so životom školy a regiónu. Zamerajú sa však aj na kreativitu, grafiku, prácu s fotografiou, titulku, štylistiku a spracovanie tém. Ocenený by mal byť aj najlepší článok. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutoční na jeseň v Knižnici Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove.

S najväčšou pravdepodobnosťou bude opäť spojené s praktickým seminárom o tvorbe žurnalistických materiálov. Víťazom prvého ročníka súťaže v roku 2013 sa stal časopis Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa v Bardejove.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM