Ľubomír Hudačko Rôzne

Budú Táslerovci robiť na amfiteátri kultúru? Poslanci im prenájom najprv odklepli, potom stopli!

Už deviaty ročník prešovského Dobrého festivalu, ktorý sa uskutoční na Amfiteátri je za dverami. Fanúšik si však mohol všimnúť aj mimohudobné aktivity okolo legendárneho miesta s kusom histórie. Poslanci v miestnom parlamente totiž najprv bratom Táslerovcom odklepli prenájom na 20 rokov a potom...

Ilustračný obrázok k článku Budú Táslerovci robiť na amfiteátri kultúru? Poslanci im prenájom najprv odklepli, potom stopli!
Zdroj: Dnes24.sk

Akcie na legendárnom amfíčku sa ujali už pred dvomi rokmi a vlani mali pokračovanie. Na pódiu tak stáli hudobné esá v rámci Dobrého festivalu, ale i nádejné modelky a krásne dievčatá počas súťaží krásy.

Ročník 2014 bude pre hudobných fajnšmekrov jedinečný, pretože práve tu sa uskutoční koncert Stevena Seagala, ktorý predvedie svoje meno tentoraz v hudobnom prevedení, hoci je notoricky známy ako herec. Čo však bude v budúcnosti? Poslanci v prešovskom mestskom zastupiteľstve nedávno združeniu Amfiteátra prenájom na dvadsať rokov najprv odklepli, ale avšak s menšími úpravami. Podmienkou bolo, že sa do priestoru do troch rokov investuje 500 tisíc eur. Situácia sa však zakrátko zmenila, pretože svoje presvedčenie napokon definitívne ešte museli potvrdiť a nestalo sa tak. Proti boli pravicoví poslanci.

V bode, ktorý nebol schválený, sa totiž nachádzal aj sporný prenájom školskej telocvične na Sekčove. Pravica chcela, aby sa nehlasovalo o týchto dvoch nesúvisiacich veciach spolu. A tak nesúhlasili ani s prenájmom amfiteátra. Podľa zásad, ktoré prijali poslanci, môže sa o ňom hlasovať až o pol roka. Táto zásada by sa dala prelomiť na najbližšom mestskom zastupiteľstve, avšak niektorý z poslancov musí dať na to návrh.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM