Ľubomír Hudačko Kultúra

Bude spievať aj o nahote? Richard Müller a Fragile sa už nezadržateľne blížia do Prešova!

Richard Müller a skupina Fragile je v plnom prúde na megaturné Hlasy 2 a blížia sa už aj do Prešova. Legendárny spevák predviedol hity vo famóznych úpravách acappella bez použitia jediného nástroja. Aké skladby zaznejú v metropole Šariša?

Ilustračný obrázok k článku Bude spievať aj o nahote? Richard Müller a Fragile sa už nezadržateľne blížia do Prešova!
Zdroj: Dnes24.sk

Do playlistu sa dostanú aj skladby z nového albumu Hlasy 2 Slon v porceláne, Mama či Nahý 2.

Megaturné je v plnom prúde a dve hodiny úžasných hlasov odmenili fanúšikovia neutíchajúcim potleskom a standing ovations aj na začiatku šnúry. Tá zahŕňa celkovo 40 koncertov po Slovenskej a Českej republike. V Prešove sa slovenský spevák predstaví už v sobotu 11.10. od 16.00 a aj o 19.30.

„Trému som nemal. Ale ja to zakaždým nazývam, že cítim také pnutie, ktoré už po prvej pesničke pomaly odchádza. Všetci sme boli plní očakávania, ako to dopadne a ako ľudia budú reagovať. Myslím si, že podľa reakcií publika, sme si padli do oka," tešil sa po prvotných koncertoch Richard Müller.

Najväčší úspech mali na koncerte fantastické hity Tlaková níž, Milovanie v daždi či Baroko, ktorým úprava acappella dodala ďalší rozmer. Fragile vystúpili v 7-člennej zostave. Okrem kapelníka Braňa Kostku v Trenčíne svoje talenty predviedli Jana Golis, Svetlana Rymarenko, Jana Boltižiar, Kamil Mikulčík, Viliam Csontos a Peter Lacho.

„Koncert sme si naozaj užívali. Vďaka našej predchádzajúcej spolupráci sme mali skúsenosti a odbremenili sa tak od stresu. Presne sme vedeli, čo môžeme od seba očakávať, a to je na pódiu veľmi dôležité. Javisko je veľmi háklivé, nedá sa na ňom vrátiť čas. My sme sa tak mohli sústrediť na spievanie a na publikum, ktoré bolo skvelé. Preto som veľmi rád, že sme mohli začať turné na Slovensku. Sme hrdí na to, čo sme s Richardom dokázali a tešíme sa na turné, na fanúšikov, na známych, priateľov,“ neskrýval nadšenie kapelník Fragile Braňo Kostka. V skladbe Mama má Kostka pripravené pôsobivé sólo.

foto: Pavol Karell

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM