Rôzne

Atraktívna akcia na Sigorde: Ďalší ročník napínavého ryžovania zlata!

Namáte tip na víkend? Čo tak skúsiť napínavú akciu na Sigorde? Na programe je totiž ďalší ročník v ryžovaní zlata. Prečítajte si ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívna akcia na Sigorde: Ďalší ročník napínavého ryžovania zlata!
Zdroj: TASR

Rekreačnú oblasť Sigord v okrese Prešov obsadia dnes, 6. augusta, zlatokopi. V areáli zariadenia Opalex Sigord a na Zelenom brehu v katastri obce Kokošovce, v blízkosti vodnej nádrži Sigord, sa koná 17. ročník súťaže v ryžovaní zlata.

Prečítajte si tiež: Dovolenkové hlášky v šarišskom nárečí: Ruku na srdce, ktoré používate aj vy? :)

Podujatie organizuje Slovenská asociácia zlatokopov, Klub zlatokopov pri Východoslovenskom múzeu v Košiciach a Občianske združenie Permoník so sídlom v Zlatej Bani. Riaditeľ pretekov Dušan Demčák uviedol, že očakávajú okolo 50 zlatokopov. Registrácia prostredníctvom webu sa uzatvorila v piatok 5. augusta o 22.00. Záujem­covia sa budú môcť zaregistrovať aj osobne v deň súťaže v sobotu do 11.00. Potom sa začnú kvalifikačné a finálové kolá.

Prečítajte si tiež: V Prešove môžeme obdivovať svetové stavby: Kolínsky dóm i Eiffelovka na Sekčove!

Demčák si pamätá, že doteraz najstarším súťažiacim bol 88-ročný bývalý baník, najmladší účastníci prichádzajú s rodičmi a za ich pomoci držali v rukách súťažnú misku už deti od troch rokov. Súťažiť sa bude v oficiálnych kategóriách – muži – profesionáli, ženy – profesionálky, juniori a trojčlenné družstvá. V neoficiálnych kategóriách súťažia muži – amatéri, ženy – amatérky, deti a tiež je kategória kanadská alebo čínska (tradičná) panvica. Po kvalifikačných a vyraďovacích kolách sa zhruba od 16.00 stretnú vo finálových kolách tí najlepší. Vyhlásenie výsledkov organizátori naplánovali na 17.00. Večerný program bude v štýle country.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM