Ľubomír Hudačko Správy

ANKETA k blížiacemu sa 1. roku vo funkcii: Ako ste spokojní s prešovským primátorom Oľhom?

Aj pred rokom sa Slovensko chystalo k volebným urnám, vtedy sme si zvolili zástupcov miest a obcí. Z krajských miest mal nového primátora len Prešov.

Ilustračný obrázok k článku ANKETA k blížiacemu sa 1. roku vo funkcii: Ako ste spokojní s prešovským primátorom Oľhom?
5
Galéria
Zdroj: TASR/Veronika Miháliková

Na jeseň 2022 zavládla v tíme Františka Oľhu veľká radosť, po ôsmich rokoch vystriedal vo vedení mesta Andreu Turčanovú.

Prešovčania mu vo voľbách odovzdali vyše 37% hlasov, vďaka čomu predbehol Ľuboša Micheľa, exprimátora Pavla Hagyariho či Artúra Benesa.

Výrazne schudol

Vo funkcii bude onedlho prvý rok, počas ktorého zaujal niekoľkými vyhláseniami či krokmi. Hneď po vyhratých voľbách usudzoval, že k úspechu mu možno pomohlo aj výrazné schudnutie.

„Určite pomohlo to, že som schudol. Ale nejde tu len o výzor, možno si fandím, ale škaredý chlap som nebol ani predtým. Podľa mňa pomohlo hlavne to, že ľudia videli moju odhodlanosť a pevnú vôľu zmeniť sa. Vyvolalo to v nich emóciu – keď toto dokázal, tak dokáže všetko, čo si zaumieni. Moje plány sú ambiciózne a vyžadujú si tvrdohlavého človeka,“ hovoril vtedy pre Denník N.

Jeden z jeho prvých krokov vo funkcii bol mimoriadne nepríjemný a pripomenul tragédiu z Mukačevskej ulice. Tentoraz k nej došlo na Prostějovskej, po požiari bytovky totiž zomreli 2 ľudia.

Poplatky i MHD zdarma

Oľha vtedy vyhlásil mimoriadnu situáciu.

Prešovčania následne s nevôľou sledovali aj návrhy a kroky k zvýšeniu poplatkov za dane a odpad či za materské školy.

Naopak, počas jeho pôsobenia sa konečne Prešov dočkal prvých prác na novom futbalovom štadióne a od septembra majú deti možnosť využívať MHD bezplatne. Napredujú tiež revitalizácie parkov v meste i Nižnej Šebastovej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM