Ľubomír Hudačko Rôzne

Aneta je ozdobou prešovských motorkárov: Na dvoch kolesách jazdí aj na dovolenku

Vášňou Prešovčanky Anety Sekaninovej Slávikovej sú motorky. V rozhovore nám prezradila, čo ju k nim priviedlo aj veľa ďalších zaujímavostí.

Ilustračný obrázok k článku Aneta je ozdobou prešovských motorkárov: Na dvoch kolesách jazdí aj na dovolenku
Zdroj: Aneta Sekaninová Sláviková

Je rodenou Prešovčankou. Na strednej škole strávila rok v Amerike, vysokú školu študovala v Bratislave, ale Prešov je jej domovom. Nielen o meste, ale aj o svojej láske k rodine a motorkám nám v rozhovore porozprávala Aneta Sekaninová Sláviková.

Aneta, ste ozdobou prešovských motorkárov. Kto vás k motorkám priviedol?

K motorkám ma priviedla túžba po voľnosti. Ako malé dievča som pozorovala motorkárov, hoci u nás to boli ešte babety (smiech). Ale keď sme s rodičmi prechádzali na dovolenky do Chorvátska cez susedné Rakúsko, bola som fascinovaná tým, že sa tam pod helmou niekedy skrývala žena (úsmev).

Asi sa to ani nemusíme pýtať, ale predsa: ako trávite svoj voľný čas?

Toho voľného času nie je zas až tak veľa, keďže mám dvoch synov; Maximiliána (13 rokov) a Timoteja (9 rokov ), s ktorými trávim väčšinu svojho voľného času. Ale som veľmi aktívny človek a snažím sa viesť k aktívnemu tráveniu voľného času aj deti. Pri televízore sotva obsedím (úsmev). V zime je to hlavne cvičením a samozrejme na jar, keď je tá ručička na teplomere o niečo vyššie, tak sa teším na motorku.

A máte teda vlastnú motorku? Ako dlho s ňou jazdíte a kde všade ste už s ňou boli?

Mám vlastnú motorku a jazdím už šiestu sezónu. Okrem Slovenska, ktoré je na jazdenie na harlejke naozaj krásne, jazdíme aj do Poľska, do Krakowa. A každý rok sa s manželom vyberieme na motorkách na dovolenku do Chorvátska. Potom je to Maďarsko a boli sme aj v Srbsku, v Belehrade.

Koľko kilometrov ste už na nej najazdili?

Ešte nejakých pár kilometrov navyše a na tachometri bude 30 000 km.

Prečítajte si tiež: Jana natočila VIDEO, ktoré vás chytí za srdce: Krásne zachytila atmosféru Prešova

Máte v klube viaceré ženy, alebo ste jedinou dámou?

Už je nás viac. Motorku mi kúpil manžel v Krakowe, keďže zastúpenie Harley Davidson v Prešove ešte nebolo. A po jeho otvorení som jazdila ako jediná žena. Postupom času sa pridali ďalšie, ale chlapi sú stále v drvivej väčšine (úsmev). Ak je nejaká akcia, tak nás ide aj všetkých šesť žien – Monika, Blanka, Frida, Milka, Mima a ja.

Ako sa k vám kolegovia-motorkári správajú?

Sú perfektní. V mojich začiatkoch mi radili a učili ma ako správne jazdiť. Priznám sa, že som rady počúvala nielen od manžela, ale z každej strany a až mi to niekedy liezlo na nervy (smiech). Ale ďakujem im za ich trpezlivosť a nezištné rady, lebo viem, že to robili, aby mi pomohli, aby sa mi na tej motorke nič nestalo. Naučila som sa veľa a môžem teraz dúfam povedať, že na cestách som ich rovnocenný partner.

Je Prešov vhodným miestom na jazdenie na motorke? Ktoré zákutia sú pre vás tie najobľúbenejšie?

Prešov a jeho okolie je nádherné miesto na jazdenie. Vďaka tomu som objavila rôzne miesta a cesty, kde by som inak nezašla. Ťažko povedať, ktoré je to obľúbené miesto, lebo každé ma svoje čaro a atmosféru. A ak na tie lokality idete s partiou ľudí, s ktorými radi trávite chvíle, je to o to krajšie. Lebo nie je to len o jazdení, ale aj o ľuďoch.

Prečítajte si tiež: Potlesk pre prešovských harlejákov: Prekonali 10 rokov starý rekord! FOTO

Koľko času týždenne strávite na dvoch kolesách?

Na to sa nedá jednoznačne odpovedať. Niekedy na motorku nesadnem týždeň, niekedy na nej strávim väčšinu týždňa. Ja rada jazdím keď mám, ako sa vraví, všetko na poriadku. Keď viem, že nemusím variť, keď viem, že deťom tých pár hodín alebo dní nebudem chýbať. Pretože mám istotu, že je o nich u mojich rodičov dobre postarané a že aj im dobre padne zmeniť ovzdušie. Idem jazdiť, keď mám čistú hlavu a čas, aby som si tu atmosféru vychutnala. Nikdy nejdem jazdiť s pocitom niečoho nedokončeného.

Čo pre vás mesto Prešov znamená, aký máte k nemu vzťah?

Som rodená Prešovčanka. Na strednej škole som strávila rok v Amerike, vysokú školu som študovala v Bratislave, ale Prešov je môj domov. Mala so veľa možnosti odísť, či už za prácou alebo štúdiom. Tých možností tu veľa nie je. Ale aj napriek tomu som rada, že som tu ostala. A rada by som sa prostredníctvom vás poďakovala svojím rodičom za to, že môj koníček akceptujú aj keď viem, že sa o mňa veľmi boja a že sa mi zakaždým postarajú o mojich chalanov, keďže jazdíme s manželom obaja (úsmev).

foto: archív as

Jej vášňou sú motorky: Aneta jazdí na dvoch kolesách nielen po Prešove
4
Galéria
Zdroj: Aneta Sekaninová Sláviková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM