Ľubomír Hudačko Správy

Ako je to s predajom futbalového Tatrana? Rokovania prebiehajú s viacerými záujemcami

Médiami a sociálnymi sieťami sa v posledných dňoch šírili informácie o záujme poľského investora a predaji klubu Tatrana Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Ako je to s predajom futbalového Tatrana? Rokovania prebiehajú s viacerými záujemcami
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Tatran Prešov by mohol mať čoskoro nového majiteľa. O kúpu najstaršieho slovenského futbalového klubu, sa podľa medializovaných informácii zaujíma skupina okolo 46-ročného poľského podnikateľa v oblasti spotrebnej elektroniky Michala Swierczewského.

„Ten vo svojej domovskej krajine už jeden husársky futbalový kúsok dokázal a stále ho zveľaďuje. V závere roka 2014 prebral klub Raków Čenstochová, ktorý v tom čase účinkoval v tretej najvyššej súťaži,“ informuje portál sport.sk.

Viacerí záujemcovia

Predaj by však musel odsúhlasiť primátor Prešova a putoval by na schválenie mestskému zastupiteľstvu.

Aká je aktuálne situácia k tejto téme sme sa pýtali väčšinového akcionára klubu, teda mesta Prešov. „Rokovania o kúpe futbalového klubu prebiehajú s viacerými záujemcami. Čakáme však na výsledky auditu, ktorý posúdi hodnotu klubu a stanoví nám jasné parametre a ďalšie postupy v rámci rokovaní,“ uviedol hovorca Michal Hudák.

Predstavenstvo klubu aj mesto preto podľa jeho slov robia všetky kroky na zabezpečenie odborného posúdenia hodnoty futbalového klubu.

„Pred týmto krokom je teda zatiaľ predčasné hovoriť o konkrétnych podmienkach odpredaja, na ktorý vplýva viacero externých faktorov,“ pokračoval Hudák.

Aká je jedna z podmienok

Ako pripomenul, jednou z podmienok akéhokoľvek z potenciálnych záujemcov pri predaji klubu bude určite dokončenie futbalového štadiónu a revitalizácia celého územia na Jazdeckej ulici, ktoré by malo slúžiť na účely futbalovej akadémie.

„Jednou z našich podmienok pri predaji klubu bude určite záväzok nového majiteľa rozvíjať prešovský futbal a dostať tento klub na európsku futbalovú mapu. Konkrétnejšie podmienky vzídu z ďalších rokovaní po stanovení hodnoty klubu,“ dodal na záver.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM