Ľubomír Hudačko Samospráva

10 známych miest a obcí v okolí Prešova: Kto im bude najbližšie roky šéfovať?

Napínavá volebná sobota je už za nami a výsledky voľby hlavy mesta Prešov sú každému dobre známe. Ako však dopadlo hlasovanie ľudu v našom okolí? Pozrite si to...

Ilustračný obrázok k článku 10 známych miest a obcí v okolí Prešova: Kto im bude najbližšie roky šéfovať?
Zdroj: TASR

V dvoch ďalších mestách patriacich do prešovského volebného obvodu dopadli voľby rozdielne.

Kým totiž v Kapušanoch obájil post Jozef Pribula (SMER-SD) so ziskom 536 hlasov pred Petrom Palovičom (SIEŤ), v Haniske pri Prešove zasadne do primátorského kresla nový muž. Jána Pavuka strieda Ladislav Šimkovič (196), ktorý vyhral nad Janou Vrteľovou (192) len o štyri hlasy. Obaja kandidovali ako nezávislí. Pozreli sme sa však aj na niekoľko známych obcí z okresu Prešov.

Veľký Šariš so zmenou

Vo Veľkom Šariši prebehla zmena, na čele totiž Mikuláša Drába strieda František Bartko ako nezávislý kandidát. Vyšná Šebastová, naopak, zmenu nepriniesla a post obhájil Stanislav Šváby (NOVA, KDH) a rovnako tak ostáva pri kormidle obce Šarišské Michaľany Vincent Leššo (SIEŤ, SDKÚ-DS). V Malom Šariši uspel Miroslav Palenčár (SMER-SD), v Ľuboticiach Štefan Krajči ako nezávislý kandidát a v Drienici Igor Birčák (SMER-SD).

Rozhodli len 4 hlasy

V Brezovičke to bola poriadna dráma. Peter Tomčufčík ako nezávislý porazil Alenu Kudovú zo Siete len o štyri hlasy. V Jarovniciach nemali problém s obhajobou Floriána Giňu (SRK), ten ostatných kandidátov prevalcoval a získal 1116 hlasov. Druhý Martin Dužda mal hlasov 501.

TU si pozrite výsledky volieb zo všetkých obcí volebného obvodu Prešov.

Zdroj: Štatistický úrad SR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM