Ľubomír Hudačko Správy

Zažite super nápad pretavený do praxe na vlastnej koži: Výmenný bazár bez platidiel v Prešove

Pekný nápad pretavený do praxe. Presne to zažije Prešov už v túto sobotu. Ľudia môžu zavítať na výmenný bazár a peniaze pokojne nechať doma.

Ilustračný obrázok k článku Zažite super nápad pretavený do praxe na vlastnej koži: Výmenný bazár bez platidiel v Prešove
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Už v túto sobotu sa v Krízovom centre Dorka na Lomnickej ulici koná jesenná Zóna bez peňazí. Štart akcie je od deviatej hodiny. Prísť si môžete po veci, ktoré sa vám zídu. A naopak, doniesť môžete tie, ktoré máte navyše.

Veci ktoré nepotrebujete, nemusíte ničiť. Môžeme ich darovať, alebo vymeniť. „Ak máte doma niečo, čo už nepotrebujete, posuňte to tým, ktorí ich ešte dokážu využiť. Na oplátku si môžete doniesť vecí, ktoré sa zídu vám. To je jednoduchý princíp sobotňajšieho podujatia, ktoré pripravujú v Krízovom centre Dorka,“ uviedol tlačový referent Msú Milan Grejták.

Do výmenného bazáru stačí doniesť detské oblečenie, knihy, školské či športové potreby, alebo akékoľvek ďalšie funkčné predmety a vystaviť ich na určenom mieste. Ak sa niekomu budú hodiť zoberie si ich, vy si zasa odnesiete domov, čo sa páči vám. Ak si vaše veci nenájdu majiteľa, odnesiete si ich domov, alebo ich, po dohode, posuniete ľuďom v núdzi.

Čítajte tiež:

Z chátrajúceho priestoru moderný domov pre stovku rodín: VIZUALIZÁCIE, čo postavia v Prešove!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM