Ľubomír Hudačko Šport

Víťazný vstup v boji o titul: Hádzanári Tatrana znechutili súperovi zápas už po prvom polčase!

Potlesk pre prešovských hádzanárov, prvú prekážku zvládli. Finále proti Hlohovcu dokázali zneškodniť prakticky už v prvom polčase, keďže viedli nad súperom o osem trief. Podľa päťgólového strelca Michala Kupča mal Tatran perfektnú taktiku, nakoniec vyhral o 15 zásahov.

Ilustračný obrázok k článku Víťazný vstup v boji o titul: Hádzanári Tatrana znechutili súperovi zápas už po prvom polčase!
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov po koncentrovanom výkone zvládli úvodný finálový duel play off extraligy, keď svojmu súperovi z Hlohovca znechutili zápas už v prvom dejstve. Osemgólové vedenie im priniesla predovšetkým pozorná defenzíva a rýchly protiútok. Tieto herné činnosti im vychádzali až do konca stretnutia.

Perfektná taktika

„Celý týždeň sme sa pripravovali na Hlohovec, mali sme dostatok času. Tréner nám dal pokyny ako brániť, taktika bola perfektná. Mali sme i vysokú úspešnosť streľby, dobre nám zachytali brankári a klobúk dole aj pred rozhodcami, ktorí pískali veľmi dobre,“ uviedol po stretnutí päťgólový strelec Prešovčanov Michal Kopčo.

Najlepším strelcom zelenobielych bol slovenský reprezentant Tomáš Urban, ktorý okrem piatich gólov z hry zaznamenal aj dve úspešne premenené sedmičky. "Musím poklopať, cítim sa veľmi dobre a dúfam, že mi to vydrží do konca tejto sezóny. Hlohovec je na domácej palubovke neskutočne silný, my sme to pocítili v pohárovom zápase, kde sme remizovali, " konštatoval a zároveň si zaprial i to, aby sa finále odohralo na tri duely.

Tréner Hlohovca: Sme vyčerpaní

Hlohovec držal krok s obhajcom titulu iba v úvodných pätnástich minútach. „S Tatranom nemôžeme hrať pätnásť minút, musíme s nimi odohrať štyridsaťpäť minút vyrovnanú partiu a vo zvyšnej štvrťhodine to nejako ubojovať. Zo svojich pocitov a myslím si, že poviem aj za chlapcov, sme neskutočne unavení a vyčerpaní,“ povedal po stretnutí František Zaťko, tréner Hlohovca.

Napriek vysokej prehre chcú Hlohovčania potrápiť svojho súpera už v sobotňajšom stretnutí na domácej palubovke (18.00). Prešovčania bojujú o deviaty titul v rade a jedenásty v ére samostatnosti. Nový slovenský majster bude známy najneskôr 27. mája.

Tatran Prešov – HC Sporta Hlohovec 40:25 (18:10)

  • Zostavy a góly: Prešov: Krupa, Verkič, Vernarský – Rábek 6, Kopčo 5, Hrstka 1/1, Krok 1, Sadovij 5, Radčenko 3, L. Urban 2, Furlan, Pekár, T. Urban 7/2, Číp 5, Antl 1, Petro 4

Čítajte tiež:

Štadión Tatrana Prešov a jeho rekonštrukcia: Poslanci jej dali zelenú, proti bol len jeden z nich

Leto sa nezadržateľne blíži, osud známeho kúpaliska je otázny: Prenájom Delne padol!

Tatran vykročil za deviatym titulom: Takto hádzanári vyhrali o 15 gólov!
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM