Ľubomír Hudačko Iné športy

V Prešove tečie šampanské potokom: Hádzanári sa stali majstrami republiky a ťahajú neskutočnú sériu!

Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v rozhodujúcom treťom zápase finále play off extraligy mužov nad HK Topoľčany pred domácim publikom 37:30. Šarišania po pohárovom triumfe zaknihovali svoj ôsmy titul v rade a celkovo jubilejný desiaty.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove tečie šampanské potokom: Hádzanári sa stali majstrami republiky a ťahajú neskutočnú sériu!
Zdroj: TASR

Patrí im aj právo účinkovať v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži – Lige majstrov.

Tatran v dlhodobej časti ligovej sezóny nenašiel premožiteľa a víťaznú sériu v najvyššej domácej súťaži natiahol po poslednom finálovom stretnutí na 49 duelov. Prešovčania oslavovali majstrovský titul bez svojho trénera Petra Hatalčíka, ktorý si pred druhým finálovým stretnutím privodil zranenie pravej nohy a v nemocnici sa zotavoval po operácii členka. Na prešovskej lavičke boli mládežnícki tréneri Marek Gernát a Stanislav Kolpak.

Hostia z Topoľčian začali v metropole Šariša nebojácne, keď vyhrávali 2:1, 4:3 a v 13. minúte i 9:7, potom ako sa presadil Masaryk. Domáci však zaznamenali päťgólovú šnúru – po presnom zásahu Petra sa dokázal štyrikrát presadiť Antl a v 18. minúte viedol Tatran 12:9. O päť minút neskôr Pejovič zvýšil už na rozdiel siedmich gólov (17:10) a v 26. minúte Tomáš Urban upravil skóre duelu na 20:12. Topoľčany síce korigovali dve minúty pred koncom polčasu vďaka Hruščákovi (20:15) ale posledné slovo mal Rábek – 22:15.

Hostia v úvode druhého dejstva najprv korigovali po úspešnej sedmičke Hruščáka (23:18) a v 35. minúte po góle Slaninku na rozdiel štyroch gólov – 24:20. Domáci hráči pri vylúčení Rábeka inkasovali znova z ruky Hruščáka, ktorý v 39. minúte upravil na 25:22. V ďalšom priebehu sa obidve družstvá striedali v zakončení a až v 54. minúte sa Tatranu podarilo znova odskočiť na rozdiel piatich gólov a o dve minúty neskôr Antl upravil na 35:29. Záver si už domáci hráči postrážili a zaslúžene zvíťazili 37:30.

Marek Gernát, tréner Tatrana Prešov: „Je to zvláštna situácia, myslím si, že nie je štandardná. Mali by sme lepší pocit, ak by sme pracovali s družstvom celý rok. Môžem iba pogratulovať chlapcom a trénerovi Hatalčíkovi, že celý rok hrali kvalitnú hádzanú.“ Radoslav Antal, autor dvanástich gólov Tatrana: „Hráčom som prízvukoval, že posledný krok je najťažší. Predchádzajúce zápasy napriek výsledkom neboli jednoduché, doma sme sa s nimi natrápili najmä v prvom polčase, v Topoľčanoch to bol vyrovnaný duel 45 minút a do konca sme nevedeli či zvíťazíme. Séria skončila jednoznačne 3:0, ale bola vyrovnaná.“

  • Tatran Prešov – HK Topoľčany 37:30 (22:15)
  • Zostavy a góly:
  • Prešov: Verkič, Vernarský – Rábek 4/2, Hrstka, M. Urban, Sadovij, Krištopans 8, Radčenko, Tumidalský, T. Urban 2, Číp 1, Guzy 2, Pejovič 5, Krzysztofik 1, Antl 12/2, Petro 2
  • Topoľčany: Drápal, Meluš – Greguš, Valent 3, Sivák 1, Šupčík, Masaryk 1, Ivanjcia 4, Briatka 1, Cigáň 2, Hruščák 7/1, Jadroň 1, Slaninka 6, Donoso 1, Žilinčík 3, Kuchárik
  • Rozhodovali: Baďura, Ondogrecula, vylúčení: 4:5, 7 m hody: 5/4 – 2/1, 2215 divákov.
Tatran Prešov je najlepší: Hádzanári získali majstrovský titul!
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM