Rôzne

TOP 10 najkrajších ciest Slovenska: TIETO vozovky na východe slávia najväčší úspech!

Verejnosť aj odborná porota rozhodla o TOP 10 najkrajších ciest Slovenska. V rebríčku sa ocitli tri vozovky, ktoré sa nachádzajú na východe krajiny.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 najkrajších ciest Slovenska: TIETO vozovky na východe slávia najväčší úspech!
Zdroj: TASR

Počas šiestich týždňov prišlo do ankety Shell Parádna jazda od vodičov spolu 700 tipov na zaujímavé a pekné úseky ciest. Z nich potom odborná porota vybrala najzaujímavejšie cesty Slovenska. Na ankete úzko spolupracovali dopravní spravodajcovia Zelenej vlny Rádia a televízie Slovenska, oddelenia bezpečnosti cestnej premávky BECEP Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, Národnej diaľničnej spoločnosti a viacerí špecialisti v oblasti motorizmu a cestovného ruchu.

Nás samozrejme najviac zaujímalo, ktoré cesty na východnom Slovensku sa dostali do TOP 10. Sú medzi nimi cesta okolo Spišského hradu, diaľničný úsek D1 pod Tatrami, ale aj Soroška.

A tu je zvyšných 7 vozoviek v rebríčku: horský priechod Donovaly, horský priechod Pezinská baba, cesta od Hnúšte po Jelšavu, Hodruša – Hámre, obchvat Oravského podzámku, horský priechod Huty (Liptovská Mara – Zuberec) a cesta popri Manínskej tiesňave.

Foto: Pohľad na príjazd do Popradu z východnej strany od Spišského Štiavnika

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM