Šport

Titul je opäť o čosi bližšie: Prešovčania doma zdolali Nitru aj tentoraz a vedú vo finále už 2:0!

Od roku 2003 nikto nedokázal v slovenskej volejbalovej extralige titul obhájiť, Prešovčania sú k tomu blízko. Ak vyhrajú ešte dva zápasy s Nitrou, spoznáme staronového majstra. V druhom finále totiž vyhrali nad súperom 3:2 a v sérii vedú 2:0 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Titul je opäť o čosi bližšie: Prešovčania doma zdolali Nitru aj tentoraz a vedú vo finále už 2:0!
Zdroj: TASR

Zverenci Ľuboslava Šalatu rozhodli o triumfe 3:2 až v rozhodujúcom piatom sete, ktorý vyhrali 15:13. Obhajca titulu v prvých dvoch zápasoch potvrdili výhodu domáceho prostredia.

Vyrovnaný priebeh prvého setu

Za stavu 2:0 na zápasy pre Prešovčanov sa séria hraná na štyri víťazstvá presúva do Nitry. Tretí zápas je na programe v nedeľu 1. mája. Prvý set priniesol vyrovnaný priebeh a väčší ako jednobodový rozdiel bol až za stavu 14:12 po výbornom podaní domáceho Rajdugu. Hostia reagovali oddychovým časom, po ktorom otočili na 14:15. Nasledoval oddychový čas domácich, po ktorom Prešovčania získali späť tesný náskok. Hostia sa dotiahli na 19:19, no prvý set získali pre seba Prešovčania (28:26).

Nitrania vstúpili do druhého dejstva s cieľom vyrovnať a potvrdzovali to od prvých minút. Rýchlo viedli 2:0 a aj keď domáci otočili, naďalej diktovali tempo. Za stavu 7:9 nasledoval druhý oddychový čas Miradu. Ani ten však príliš nepomohol a po úspešnom bloku Nitrana Malinu viedli hostia už 18:12. Prešovčania sa nevzdávali, ale druhý set si už hostia nenechali vziať a vyhrali ho 25:19.

Tréner: Bolo to nesmierne náročné

Tretie dejstvo začali lepšie domáci, ktorí získali náskok 5:1. Hostia boli najbližšie k zmazaniu tejto straty za stavu 7:4. Prešovčania napokon zvládli koncovku tretieho dejstva a po výsledku 25:20 získali druhý bod. Hostia nechceli prehrať aj druhý finálový zápas a tak od úvodu štvrtého setu diktovali tempo. Prešovčanom nedovolili ani priebežné vyrovnanie a vyrovnali na 2:2. Domáci napokon zvíťazili aj v druhom finálovom zápase, keďže rozhodujúci piaty set získali pre seba výsledkom 15:13.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: „Opäť dramatický zápas sprevádzaný bojom o každú loptu, ktorý zákonite musel vyvrcholiť v tajbrejku. My sme oproti prvému zápasu lepšie útočili, súper naopak dominoval vo svojej silnej stránke na bloku. Výborným výkonom ma potešil Mišo Rajduga, ktorému sa v prvom dueli až tak nedarilo a vhodne ho dopĺňal jeho švagor Sopko. V tajbrejku sme uspeli preto, že sme v rozhodujúcej fáze zápasu za stavu 14:13 ubránili Kubša a následne mečbal premenil Rajduga. Vedieme na zápasy 2:0, tak ako sme si pred víkendom zaumienili, aj keď to bolo nesmierne náročné.“

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Znovu sa rozhodovalo prakticky v detailoch. My sme nedokázali ubrániť v poli dvoch hráčov, Rajdugu a Drobňáka a práve vo fáze, keď sme mali zatlačiť servisom, sme chybovali. Prehrať 2:3, 13:15 v tajbrejku bolí, ale pre nás je to 0:0 a chceme u nás vyrovnať sériu.“

VK Mirad PU Prešov – VK Bystrina SPU Nitra 3:2 (26, –19, 20, –20, 13)

  • Zápas trval: 133 minút,
  • rozhodovali: Daruľa, Mokrý
  • na zápasy 2:0/
  • 2. zápas finále play off:

Prešov: Halaj 3, M. Sopko 26, Macko 10, Rajduga 26, Drobňák 15, Červeň 7, libero Lampart (Digaňa 1, Peleščák 0), tréner: Ľ. Šalata.

Nitra: Kašper 13, Zaťko 4, Kubš 16, Ludha 11, Szarek 17, Malina 12, libero Turis (Hukel 0, Porubský 0), tréner M. Kardoš.

Môže vás zaujímať:

Finálová séria volejbalistov Prešova začína: Pozrite si rozpis zápasov boja o titul nášho tímu

Tatran si doma zmeral sily s béčkom Slovana: Šarišania výhrou predbehli Košice a dostali sa na čelo!

Prelomený rekord za rekordom aj netypické výsledky: Prešovská Hokejbalová liga priniesla zaujímavé zápolenia

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM