Tlačové správy

Tipy na rýchly výlet: Čarovné miesta v srdci slovenskej prírody, o ktorých málokto vie

Slovensko je krajina plná krásnych miest, dobrého jedla a očarujúcej prírody. Niekedy stačí len prejsť sa na kopec za najbližšiu dedinu a rozhodne nebudete sklamaní. Označovať preto niektoré miesta za najkrajšie či tie menej pekné nie je tak úplne fér.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na rýchly výlet: Čarovné miesta v srdci slovenskej prírody, o ktorých málokto vie
Zdroj: Miro Mikšík

Vybrali sme však pár tipov na miesta a výhľady, ktoré nie úplne každý pozná. A čo viac? Sú ľahko dostupné, takže ich zvládne každý.

Neznáme miesta nad Fiľakovom

Fiľakovo je v poslednej dobe pre Slovákov známe zvyšujúcim sa počtom účinkujúcich v šou Česko-Slovensko má talent. Okrem toho, že disponuje veľkým množstvom nadaných ľudí, spoznať by ste ho mali aj z inej stránky. Kúsok na mestom sa totižto nachádza studnička, ktorá vás bezpochyby dostane. Ide o nenáročnú prechádzku, no ak ste si aj tak nie celkom istý svojou kondičkou, vyššie sa môžete vyviesť aj autom.

Po ceste je to len kúsok na Fiľakovský hrad, v ktorom sa nachádza aj múzeum. Nezabudnite si užívať všetky nádherné výhľady, ktoré majú svoje čaro obzvlášť v zimných mesiacoch. Takže pokiaľ náhodou idete okolo alebo ste sa z iných príčin rozhodli navštíviť slovenské južné končiny, môžete sa zastaviť a na pár chvíľ sa nechajte pohliť krásami prírody.

Zdroj: Marek Mitter

Skrytý hrad v pohorí Tribeč

O pohorí Tribeč sa v poslednej dobe toho dosť nahovorilo. Toto miesto však návštevníkom ponúka omnoho viac, ako len motív na knihu alebo film. Kúsok za obcou Jelenec sa nachádza nádherný hrad Gýmeš. Vydať sa naň môžete cez samotnú horu alebo zvoliť pohodlnejšiu cestu autom. V tomto prípade ale budete potrebovať SUV alebo iné terénne auto, pretože zvládne aj náročnejší terén bez asfaltovej cesty.

Jediné miesto, kam vás však už budú musieť zaniesť vlastné nohy, je vrchol hradu Gýmeš, z ktorého uvidíte okolité dedinky, famóznu prírodu a nezabudnuteľný panoramatický výhľad na Nitru.

Foto: Pe-Jo Jo / Zdroj: wikimedia.com

Panoráma nielen Banskej Bystrice zo Skalky

Miestom ležiacim v Kremnických vrchoch s jednoznačne najkrajším výhľadom je práve Skalka. Ak si trúfate na náročnejšiu turistiku, na vrchol sa dá dostať hneď z niekoľkých miest. Pokiaľ si ale chcete užiť srdce stredného Slovenska bez akejkoľvek námahy, pokojne zvoľte pohodlnú cestu autom, ktorá vás dovedie takmer až na vrchol.

V súčasnosti je Skalka známa aj najdlhším visutým mostíkom na Slovensku, ktorý môžete po ceste s poriadnou dávkou odvahy absolvovať aj vy. Kvôli nemu sa z nej však stáva čoraz komerčnejšie miesto, preto by ste tak mali urobiť čím skôr. Ak ste milovníkom športových aktivít, lyžiarske stredisko vás v zime svojou bohatou ponukou nesklame. Pokiaľ sa stránite kope turistov, bežky budú pre vás to pravé, pri čom si môžete nerušene užívať krásy zasneženej prírody.

Zdroj: Roman Šatara

Povesťami opradené Sitno

V prípade, že by ste mali v pláne zastaviť sa a vychutnať si široký kruhový výhľad na vrchole Sitno, vám už nepomôže ani terénne auto. Jediným dopravným prostriedkom sú vaše vlastné nohy, no jednoduchú túru zvládnu hravo aj deti. Lepšie označenie ako “túra” je už snáď len “popoludňajšia víkendová prechádzka”, preto dlhšie neváhajte a vyberte sa nadýchať kúsku čerstvého vzduchu do Štiavnických vrchov.

Zdroj: Miro Mikšík

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Patrícia Lukáčová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM