Ľubomír Hudačko Šport

Siahali po remíze, chýbal jediný gól: Z hry hádzanárov Tatrana Prešov mal však tréner dobrý pocit!

Hádzanári Tatrana Prešov prehrali vo svojom šiestom vystúpení v Lige majstrov, keď na palubovke Čechovských Medveďov podľahli domácim len tesne o jediný gól 28:29. Tréner zelenobielych priznal, že rozdiel bol vo výkonoch brankárov, ale v hre svojho tímu videl pozitíva a má z neho dobrý pocit.

Ilustračný obrázok k článku Siahali po remíze, chýbal jediný gól: Z hry hádzanárov Tatrana Prešov mal však tréner dobrý pocit!
Zdroj: TASR

Zo ziskom dvoch bodov zostáva slovenský tím na poslednom šiestom mieste v C-skupine. Ďalší zápas v Lige majstrov odohrá Tatran 11. novembra v domácom prostredí proti FC Porto.

Dvakrát v krátkom slede netrafil

Prešovčanom sa vydaril úvod zápasu a držali si tesný náskok. V 11. minúte viedli už o tri góly 7:4, no Čechovskí Medvedi dokázali túto stratu stiahnuť. Krátko na to mohol náskok svojmu tímu vrátiť Sadovij, no nielenže dvakrát v krátkom slede netrafil, ale po nešetrnom faule domáceho hráča ho museli ošetrovať. V 21. minúte vrátil náskok prešovskému tímu Radoslav Antl, ktorý upravil na 11:12. Nasledovali však dva góly ruského celku, ktorý viedol 15:13. V 28. minúte už bolo znovu vyrovnané, keď sa gólom na 15:15 presadil Prešovčan Peskov.

Po strate dovtedy najvýraznejšieho náskoku si tréner domáceho tímu vzal oddychový čas, po ktorom sa už skóre do konca prvého polčasu nezmenilo. Aj v úvode druhého dejstva sa hrala vyrovnaná partia. Domáci boli trikrát v najtesnejšom vedení, Prešovčania však vždy vyrovnali a v 37. minúte bolo 18:18. Jakub Hrstka úspešnou sedmičkou v 39. minúte upravil na 18:19 a o minútu na to zvýšil na rozdiel dvoch gólov Antl. Dvojgólový náskok sa zverencom Rastislava Trtíka darilo držať do 45. minúty, keď Kovalev najskôr vyrovnal a Santalov krátko na to poslal do vedenia svoj tím.

Tréner: V hre boli pozitíva, mám dobrý pocit

Od 51. minúty museli dvojgólovú stratu (26:24) dobiehať prešovskí hráči, ktorí sa v záverečnej desaťminútovke dopustili viacerých technických chýb. Oddychový čas si vzal v 54. minúte tréner Tatrana. O dve minúty neskôr po úspešnom zákroku brankára Božiča pridal kontaktný gól Hrstka (26:27), no krátko na to ruský tím získal späť dvojgólový náskok. Jakub Hrstka dokázal vyrovnať na 28:28 po tom, čo Kotov fauloval Antla. Práve Kotov v poslednej minúte strelil víťazný gól (29:28), keďže vyrovnávajúci zásah Dominika Kroka prišiel po prešľape. Zároveň so sirénou ešte zaujala potýčka medzi viacerými hráčmi oboch tímov.

Rastislav Trtík, tréner Tatrana Prešov: „Bol to vyrovnaný a veľmi dramatický zápas, ktorý nebol jednoduchý ani pre rozhodcov či trénerov. Hoci sme prehrali, náš tím ukázal vzostupný trend. V hre nášho mužstva boli mnohé pozitíva. Musíme sa na to však pozrieť aj sebakriticky a treba povedať, že sme zaostali vo výkonoch brankárov. Celkovo som mal z hry nášho tímu dobrý pocit, mužstvo plnilo to, na čom sme sa dohodli. Dokázali sme byť dlho vo vedení, určovali sme tempo hry. Našou slabinou boli obranné situácie, v ktorých sme nedokázali vytvoriť tlak na súpera.“

Môže vás zaujímať:

Hokejisti Prešov Penguins a ich súboj na Spiši: Naoko rozhodnutý duel bol napokon drámou až do konca!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM