Ľubomír Hudačko Iné športy

Prešov zdolal v odvete Hlohovec vo veľkom štýle: Triumf v Slovenskom pohári dosiahol už ôsmykrát za sebou!

Hádzanári Tatrana Prešov ôsmykrát v rade triumfovali v Slovenskom pohári, keď v odvetnom zápase zdolali doma Sportu Hlohovec 32:21. Úspešnú sériu neprerušili aj napriek tomu, že v prvom zápase prehrali na palubovke súpera o šesť gólov (29:35).

Ilustračný obrázok k článku Prešov zdolal v odvete Hlohovec vo veľkom štýle: Triumf v Slovenskom pohári dosiahol už ôsmykrát za sebou!
Zdroj: TASR

Prešovčanom vyšiel najmä prvý polčas odvetného zápasu. V úvodnom dejstve boli takmer neustále vo vedení a náskok súpera museli doťahovať iba za stavu 3:4. V 20. minúte prvýkrát viedli o šesť gólov a napokon zvíťazili o jedenásť.

Darček k trénerovej šesťdesiatke

„V Hlohovci sme súperovi dali veľkorysý dar v podobe šesťgólového náskoku. Sporta pritom nie je slabé mužstvo a mali sme v odvete čo robiť. Dôležitá bola naša koncentrácia na zápas a príprava naň. Sme šťastní, že sme odvetný zápas takto zvládli,“ uviedol po odvete tréner Prešovčanov Peter Hatalčík, ktorý pred viac ako mesiacom oslávil šesťdesiatku.

Práve pred odvetným stretnutím s Hlohovcom dostal od vedenia klubu pamätný dres s číslom 60. Športový darček mu dali aj samotní hráči, ktorí druhý finálový zápas zvládli podľa predstáv trénera. „Chlapci boli motivovaní, pretože tá prehra v Hlohovci ich veľmi mrzela. Klobúk dolu pred nimi za to ako to zvládli,“ pochválil Hatalčík svojich zverencov.

Vyhrávať nie je samozrejmosť

Pre Tatran Prešov bol stredajší triumf v Slovenskom pohári už osemnástym v histórii. Podľa trénera Hatalčíka mal triumf v dvojzápase s Hlohovcom špeciálnu príchuť. „Tešíme sa z tohto víťazstva o to viac, že sme pozíciu pred odvetou nemali ľahkú. Potvrdili sme však kvalitu nášho tímu. Každé víťazstvo nad konkurentom ako Hlohovec dáva nášmu tímu silu a krídla. Vieme však, že každý zápas je iný. Teraz budeme musieť zosadnúť späť na zem a pripraviť sa na semifinále v domácej lige, resp. na prípadné finále,“ dodal Hatalčík.

Aj napriek tomu, že za posledných desať rokov nevyhrali Prešovčania Slovenský pohár iba raz (v roku 2006 triumfovali hráči Považskej Bystrice), podľa Antla pocit z víťazstiev v pohári hráčom Tatrana nezovšednel. „Ľudia si zvykli, že Tatran vyhráva slovenskú ligu či pohár. Nie je to však samozrejmosťou. Bojujeme v domácej lige, pohári, v pohári EHF a aj v SEHA lige. Nie je to ľahké, preto si vážime každý triumf a tešíme sa aj z tohto primátu,“ dodal Radoslav Antl.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM