Ľubomír Hudačko Iné športy

Prešov prehral na Final Four aj so Záhrebom: Obsadil 4. priečku, tréner bol na zverencov hrdý

Hádzanári Tatrana Prešov obsadili na záverečnom turnaji Final Four SEHA ligy v sezóne 2013/2014 štvrtú priečku. Chorvátskemu tímu RK Croatia Osiguranje Záhreb podľahli v nedeľňajšom súboji o bronz 28:36. Napriek tomu nesklamali a podali sympatické výkony.

Ilustračný obrázok k článku Prešov prehral na Final Four aj so Záhrebom: Obsadil 4. priečku, tréner bol na zverencov hrdý
Zdroj: Webnoviny.sk

Tréner Prešovčanov bol na svojich zverencov hrdý už po prehratom dueli s napínavým koncom proti Meškovu Brest: „Som veľmi hrdý na svojich chlapcov. Hrali skutočne veľmi dobre a viem, že chceli vyhrať. Chýbalo nám už len viac šťastia,“ povedal Hatalčík.

Koňare si tak zmerali sily v boji o bronz s chorvátskym Záhreb, ktorí mali do zápasu lepší vstup. Rýchlo sa ujali vedenia 2:0. Ešte do konca štvrtej minúty však Prešovčania dokázali skóre vyrovnať zásluhou Rábeka a Čipa. V 6. minúte sa Tatran prvýkrát v zápase ujal vedenia gólom Rábeka na 4:3. V 9. minúte viedli zverenci Petra Hatalčíka 6:5 a do 12. minúty dokázali držať tesný náskok. Za stavu 7:8 však Prešovčanov viackrát sklamala koncovka. Od 12. do 18. minúty nedokázali ani raz skórovať, inkasovali štyrikrát a museli doťahovať manko na súpera. Slovenskému tímu sa nedarila najmä streľba, naopak Záhreb ukázal veľkú efektivitu. Jeho hráči si ďalšou sériou piatich gólov v rade vytvorili pohodlný náskok a prvý polčas skončil výrazným šesťgólovým rozdielom 18:12.

V úvode druhého polčasu sa presadil Antl, následne dvakrát aj Tomáš Urban a zdalo sa, že Prešovčania sa vrátia do zápasu. V 33. minúte bol za stavu 19:15 náskok Záhrebu štvorgólový a v ďalšom priebehu sa striedali úspešné akcie na oboch stranách. Chorvátskemu tímu sa darilo držať pohodlný náskok. Na gól Petra zo 42. minúty reagoval Obranovič tromi gólmi za sebou a v 45. minúte viedol jeho tím už o osem gólov – 28:20. Ďalší gól strelili Prešovčania až v 48. minúte, no to už prehrávali 21:29. V 50. minúte prehrávali rozdielom desiatich gólov – 22:32. V 56. minúte bola po presnom zásahu Obranoviča strata Tatrana už jedenásť gólov, no Prešovčania v závere ešte skorigovali výsledok. Gólovú bodku za stretnutím dal v poslednej minúte Krištopans, ktorý uzavrel na 36:28. Prešovčania sa tak z Nového Sadu vracajú bez medaily, CO Záhreb má bronz.

Final Four SEHA ligy: o 3. miesto:

  • CO Záhreb – Tatran Prešov 36:28 (18:12)
  • Najviac gólov: Obranovič 10, Brozovič 4, Stepančič 4 – zostava Tatrana: Krupa, Verkič – Rábek 6/1, Hrstka, Krok 1, Krištopans 6, Sadovyi 1, Radčenko 1, Tumidalský, T. Urban 2, Čip 2, Guzy 2, Pejovič 2, Krzyszofik, Antl 3/1, Petro 2, vylúčení: 5:3, 7m 1/2 – 2/3.
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM