Tomáš Šuhajda Rôzne

Pápež František na jeseň možno navštívi Slovensko. Uvidíme ho v našom kraji?

Je možné, že nový pápež František navštívi na jeseň Slovensko, pravdepodobne na Sviatok Sedembolestnej Panny Márie. Ten slávime 15. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Pápež František na jeseň možno navštívi Slovensko. Uvidíme ho v našom kraji?
Zdroj: Webnoviny.sk

Biskupi pôvodne pozvali v súvislosti s jubilejným rokom svätých Cyrila a Metoda ešte Benedikta XVI. Na oslavy v júli nepríde ani jeho nasledovník.

Vyplýva to z vyjadrení hovorcu Svätej stolice Federica Lombardiho, podľa ktorých pápež opustí Taliansko prvýkrát až na júlovej ceste do Brazílie, kde sa zúčastní na Svetovom stretnutí mládeže.

Podľa najnovších informácií do úvahy prichádza možnosť, že by pápež Slovensko navštívil na jeseň, pravdepodobne na Sviatok Sedembolestnej Panny Márie, ktorý slávime 15. septembra.

V tento dátum mal údajne v úmysle prísť na Slovensko aj Františkov predchodca Benedikt XVI.

Nová hlava Katolíckej cirkvi dostala už pozvanie na návštevu od slovenských biskupov. „Môžem potvrdiť, že Konferencia biskupov Slovenska poslala pozvanie na návštevu Svätému Otcovi začiatkom apríla,“ povedal hovorca Konferencie biskupov Slovenska Jozef Kováčik.

Biskupi pozvali ešte Benedikta XVI. do Bratislavy, Nitry, Žiliny a Prešova v súvislosti s jubilejným rokom svätých Cyrila a Metoda.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM