Tlačové správy

Nový zdravý úsmev je neraz vstupenkou do „nového“ života

Ak máme od prírody šťastie na pekné a zdravé zuby, ani nám na um nepríde, akú dôležitú úlohu zohrávajú nielen pri komunikácii ako takej, ale aj pri formovaní našej osobnosti a jej vnímania okolím.

Ilustračný obrázok k článku Nový zdravý úsmev je neraz vstupenkou do „nového“ života
Zdroj: Schill Dental Clinic

Spolu s odborníkmi zo Schill Dental Clinic v košickom Auparku sme sa pozreli na to, čo všetko zruční a vzdelaní zubári s pomocou špičkových technológií vedia urobiť s úsmevom, na ktorom sa podpísala nesprávna starostlivosť alebo následky choroby či úrazov.

Reštart úsmevu je cesta k novým výzvam

Ak vás upútali fotografie, na ktorých je rozdiel medzi úsmevom „pred a po“ ošetrení viac ako veľký – omnoho väčší je rozdiel medzi výrazom tváre s chýbajúcimi, odlomenými alebo inak poškodenými zubami a tvárou s krásnym a predovšetkým zdravým chrupom.

Utiahnutosť, nesmelosť a pocit zahanbenia na jednej strane – energia a chuť do života na strane druhej. Stále hovoríme o jednom a tom istom človeku, ktorému sa vďaka precíznym ošetreniam doslova zmenil život, pretože sa zmenil on sám.

Zdroj: Schill Dental Clinic

Marošovi pomohli špecialisti z kliniky omladnúť nie o 10 rokov (ako mala v názve TV relácia, ktorej sa zúčastnil) ale podľa divákov o až 33. Po ošetrení celého chrupu, vrátane mikroskopickej endodoncie, mu boli zavedené titánové implantáty, keramické korunky a podstúpil tiež rekonštrukciu koruniek pomocou fotokompozitnej výplne.

Zdroj: Schill Dental Clinic

Z Moniky, ktorá sa nebála zmeny v rovnomennom projekte obľúbeného týždenníka sa stala krásna a sebavedomá dáma vďaka komplexnému ošetreniu chrupu a následnému nasadeniu presne zhotoveného zubného mostíka a titánových implantátov.

Krok za krokom k lepšej kvalite života

Odpoveď „nedá sa, s týmto už nič nevieme urobiť“ na klinike pod vedením MUDr. Alexandra Schilla nepoznajú. Naopak. Riešia aj také prípady, ktoré už iní vzdali a nie je ich málo. „Príčiny zanedbaného chrupu sú rôzne, nepátrame po nich, len hľadáme tie najlepšie postupy a možnosti liečby. Pacientov nesúdime, pomáhame im ich zbaviť sa ich problému, navrhnúť a realizovať jeho trvalé riešenie, nie provizórium. To je naša práca,“ vysvetľuje primár kliniky. „Od nás každý pacient odíde v prvom rade so zdravými a funkčnými zubami. Estetika je čerešnička na torte, práve tým pekným úsmevom, ktorý spokojných ľudí charakterizuje.

Práca od A po Z

Absolútnym základom pre prácu lekárov v ústach je dokonalá dentálna hygiena. RTG snímky samozrejme odhalia všetky úskalia, s ktorými zubár musí počítať, aby bola presná ako diagnostika, tak samotný zákrok. „Ak sa pozrieme na zanedbaný chrup, spoločným znakom sú zväčša neošetrené zubné kazy, zvyšky koreňov, odlomených alebo už mŕtvych zubov a pochopiteľne s tým súvisiace problémy s ďasnami. Kým vôbec pristúpime k zásadnej funkčnej a estetickej zmene, musíme chrup zbaviť všetkých nežiadúcich zvyškov zubov, zápalov – jednoducho ošetriť ho tak, aby bol zdravý a pripravený na ďalšiu rekonštrukciu,“ vysvetľuje MDDr. Vladimír Strečko, vedúci lekár Schill Dental Clinic v Košiciach.

Z chuti sa najesť a od srdca sa zasmiať

Rekonštrukcia zubov či náhrada tých chýbajúcich má niekoľko riešení a závisí od každého jedného pacienta. V prípade ulomeného alebo inak poškodeného, no zatiaľ zdravého zuba sú ideálne na jeho reparáciu korunky. Dnes ich robia na počkanie vďaka fréze CEREC a v plnej miere nahradia vlastný zub. Rovnako pomôžu aj v prípadoch, keď na ne treba pripevniť napríklad mostík.

Ideálne riešenie bez kompromisov

Ak sme však o zub nenávratne prišli, a teda aj o jeho koreň, implantát ho v plnej miere nahradí. Je to vlastne „umelý koreň“, ktorý sa umiestni do kosti a drží náhradný zub, alebo mostík.

Vyzerá ako skrutka, vyrába sa z titánu alebo iných materiálov vhodných pre použitie v ľudskom tele. Implantáty sú fixované v kosti, aby poskytli stabilnú základňu pre jeden, alebo viac náhradných zubov (korunky) alebo spomínané mostíky. Umožňujú lepšie žuvanie, artikuláciu a vzhľad. Implantáty sú trvalo vsadené a netreba ich na noc vyberať. Ich výhoda je v tom, že v prípade potreby je možné ľahko a bez poškodenia ich sňať a opraviť.

Všetko rýchlejšie, presnejšie a bez bolesti

Sme v 21. storočí a snažíme sa, aby si všetky vymoženosti liečebných postupov, diagnostiky, techniky a zručnosti lekárov pacient u nás užil v tom najlepšom zmysle slova. Strach z bolesti odbúrame lokálnou a v prípade potreby aj celkovou anestéziou, nepríjemné odtlačky zubov nahrádzame digitálnymi, čakanie na trvalú náhradu týždne iba s obrúsenými zubami je nemysliteľné – pacient vždy odchádza z ambulancie s úsmevom, vďaka nášmu vlastnému laboratóriu vyriešime každý problém v čo najkratšom čase, precízne a natrvalo. Nestrácame čas prestojmi v práci, nedorozumeniami v komunikácii či čakaním na prácu niekoho iného a jej opravami. Všetok čas venujeme iba pacientom, pretože náš systém kopíruje ozubené kolieska v hodinách, ktoré presne do seba zapadajú,“ dodáva V. Strečko.

Viac než len nové zuby

Dnes je aj v stomatológii možné takmer všetko. 3D tlač zubov, doplnenie chýbajúcej kosti či dokonale presne odvedené zákroky pod mikroskopom. Vďaka precíznosti a disciplíne zubných lekárov môžu nové zuby vydržať desiatky rokov, do konca života. Dokážeme robiť zákroky, ktoré navrátia ako zdravie a funkciu zubov, tak aj estetiku úsmevu. Do posledného detailu na klinike vedia opraviť na počkanie to, čo vám pri pohľade do zrkadla na vašom úsmeve prekáža.

Zdroj: Schill Dental Clinic

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Schill Dental Clinic
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM