Ľubomír Hudačko Rôzne

Nový rebríček top škôl Slovenska nás poteší: Prešovská SPŠE na piatom mieste!

Aktuálny rebríček základných a stredných škôl, ktorý zostavil inštitút INEKO, hovorí jasnou rečou aj pre Prešov. Totiž piatou najlepšou školou na Slovensku je SPŠ elektrotechnická!

Jednotkou medzi základnými školami (ZŠ) je banskobystrická ZŠ Slobodného slovenského vysielača, spomedzi gymnázií exceluje Bilingválne gymnázium v Sučanoch, na prvej priečke medzi strednými odbornými školami (SOŠ) sa umiestnila Obchodná akadémia na Kukučínovej v Trnave. Informoval o tom Peter Goliáš, riaditeľ inštitútu INEKO, ktoré rebríček zostavilo.

Medzi najlepšou dvadsiatkou aj Hotelová akadémia

Medzi najlepšiu dvadsiatku škôl v SR sa dostala aj Hotelová akadémia, umiestnila sa práve na 20. miete rebríčka. Súkromné gymnázium na Solivarskej sa potom umiestnilo o 4 priečky nižšie.

Kľúčovým ukazovateľom pri hodnotení základných škôl sú výsledky z Testovania 9 a mimoriadne výsledky žiakov. Pri gymnáziách a SOŠ ide o externú časť a písomnú formu internej časti maturít, mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov. „Zostavili sme aktuálne celkové hodnotenie škôl, a to s využitím údajov z rokov 2010 až 2013. Toto hodnotenie vzniká zvlášť pre základné školy, zvlášť pre gymnáziá a zvlášť pre SOŠ,“ spresnil Goliáš.

Do hodnotenia boli zaradené iba tie školy, ktoré mali za posledné štyri roky aspoň 80 testovaných, resp. zmaturovaných žiakov a 80 absolventov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM