Eva Viestová Iné športy

Zimná biatlonová sezóna sa začala aj pre Revúčanov. Úspešne, veď ako inak!

Uplynulý víkend sa začala sezóna pre žiakov 1. kolom Slovenského pohára (Viessmann pohára) v biatlone v Osrblí. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Teplota 10 stupňov pod nulou a čerstvo napadnutý sneh nám všetkým pripomenuli, že biatlon je pravý zimný šport.

Ilustračný obrázok k článku Zimná biatlonová sezóna sa začala aj pre Revúčanov. Úspešne, veď ako inak!
Foto: Eva Viestová

Trate v Národnom biatlonovom centre však boli dokonale pripravené, a tak sa pretekári pustili do súperenia podľa plánu.

Starší žiaci nezačali najlepšie

V kategórii starších žiakov sme pri neúčasti nachladeného Lukáša Ottingera mali štyroch zástupcov. Tomáš Sklenárik prvýkrát štartoval s novou zbraňou a streľba mu nevyšla úplne podľa predstáv – 5 nezostrelených terčov znamenalo 5 trestných okruhov v celkovom súčte 10. priečku. Gabriel Nagypál vybojoval 12., Daniel Jacko 13., a Radovan Humeník 19. miesto.

Prvé zlato na konte

Medzi žiakmi 12–13 ročnými nastúpil na štart Libor Mladší. Rovnaká nová zbraň mu sadla lepšie a s jediným trestným kolom zvíťazil. V rovnakej vekovej kategórii žiačok úspešne absolvovala svoj prvý zimný štart Anka Fujdiarová – v silnej konkurencii obsadila po bezchybnej streľbe 10. miesto.

Najmladší žiaci tiež uspešní

Najmladší žiaci vybiehali na trať poslední, v ich kategórii ešte streľba nie je a súťažia v behu na lyžiach voľnou technikou. Andrej Mladší držal od začiatku vysoké tempo a v cieli bol jeho čas najrýchlejší a radoval sa z prvého víťazstva v zimnej sezóne.

Vytrvalostné preteky v poriadnej zime

Nedeľnajšie vytrvalostné preteky boli ešte náročnejšie – bežali sa dlhšie trate a ešte viac sa ochladilo. Za každý nezostrelený terč bola časová prirážka 30 sekúnd.

Tomáš Sklenárik nasadil vysoké tempo hneď po štarte a po výbornom behu a štyroch nezostrelených terčoch zostal tesne pod stupňami víťazov – vybojoval výborné 4. miesto. Daniel Jacko obsadil po bezchybnej streľbe v stoji 9. priečku, Radovan Humeník 17.

V kategórii žiakov 12–13 ročných Libor Mladší vybehol na trať v svižnom tempe, zabudol si však pred štartom pripnúť strelecký remeň a výsledkom bolo celkovo 6 netrafených terčov, ale i napriek tomu pekné 5. miesto. Anke Fujdiarovej sa v nedeľu strelecky darilo menej obsadila 17. miesto.

Na záver znova štartovali najmladší žiaci – Andrej Mladší tentokrát vybojoval 3. miesto a v ďalšom kole bude štartovať v drese vedúceho pretekára vo svojej kategórii.

Slovenský pohár v biatlone (Viessmann pohár) pokračuje ďalším kolom 26.-27. januára v oravskej Breze rýchlostnými a vytrvalostnými pretekmi žiakov.

Dúfame, že nám dovtedy vydržia dobré snehové podmienky v okolí Revúcej.

Ak máte čas a chuť, príďte našich pretekárov povzbudiť v ďalších bojoch o body do Slovenského pohára v tomto náročnom, ale krásnom športe.

Viac informácii a kompletné výsledky na www.biathlon.sk.

info a foto : Klub biatlonu Revúca

Biatlon Osrblie
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM