Ľubomír Hudačko Správy

Horúčavy útočia aj na prešovskú nemocnicu: Takto v špitáli bojujú s počasím!

Tento týždeň nás aj v Prešove skúšajú vysoké teploty. Nevyhla sa im samozrejme ani nemocnica. Aké opatrenia musel špitál v súčasných dňoch prijať?

Podľa Renáty Cenkovej, hovorkyne Fakultnej nemocnice J.A. Reimana v Prešove robí nemocnica všetko pre to, aby pacienti v súvislosti s extrémnymi teplotami nemali žiadne komplikácie.

Nemocnica má všetko pod kontrolou a pacienti sa obávať nemusia: „Hospitalizovaní ako aj ambulantní pacienti, ktorí navštívia Internistický monoblok FNsP J. A. Reimana sa ani pri najvyšších teplotách nemusia obávať letných horúčav,“ vysvetľuje Cenková a na otázku, či sú v plnom prúde klimatizácie, dodáva: „Táto budova je plne klimatizovaná, čo si pochvaľujú najmä ležiaci pacienti. Všetky ambulancie, osemdesiat pacientskych izieb a priestory určené pre personál sú vybavené klimatizačnými jednotkami,“ vysvetlila.

Na ostatných pracoviskách prešovskej nemocnice optimalizuje personál teplotu tradičnými spôsobmi, a to využívaním prenosných ventilátorov a pravidelným vetraním podľa potreby. Personál upozorňuje pacientov na dodržiavanie pitného režimu, pričom na všetkých oddeleniach je k dispozícii pravidelne dopĺňaný čerstvý čaj. „V prípade imobilných pacientov sú tekutiny dopĺňané intravenózne,“ uzavrela Cenková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM