Šport

Hádzanári Tatrana Prešov: Ak postúpia do Ligy majstrov, čakali by ich atraktívne tímy

Ak postúpia, pripravia sa na zaujímavých súperov. Hádzanári Tatrana Prešov totiž spoznali mená tímov, s ktorými sa môžu stretnuť v základnej skupine Ligy majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Tatrana Prešov: Ak postúpia do Ligy majstrov, čakali by ich atraktívne tímy
Zdroj: TASR

Žreb hlavnej fázy Ligy majstrov priradil víťaza prešovského kvalifikačného turnaja do C-skupiny, v ktorej už sú Naturhouse La Rioja, HC Metalurg Skopje, Čechovskí Medvedi, Montpellier HB a Elverum Hanball.

Hádzanári Prešov spoznali svojich súperov v kvalifikácii LM už v stredu 29. júna. Kvalifikačný žreb vo Viedni ich zaradil do 1. skupiny, ktorej účastníci sa začiatkom septembra predstavia na kvalifikačnom turnaji práve v Prešove. Súperom Tatrana v semifinále turnaja, ktorý sa bude hrať systémom Final four, bude luxemburský tím Red Boys Differdange. V prípade víťazstva sa slovenský majster stretne s lepším z dvojice RK Gorenje Velenje – Cocks.

Tatran bol počas viedenského žrebu v druhom koši, takže mu pripadol tím z tretieho. Ním sa stalo Differdange. Výhodou Prešovčanov môže byť domáce prostredie Handball Arény. Druhú semifinálovú dvojicu 1. skupiny tvorí slovinský RK Gorenge Velenje a fínske mužstvo Cocks. Víťazi kvalifikačných turnajov postúpia do C a D-skupiny hlavnej súťaže Ligy majstrov.

Slovenského majstra povedie aj v novej sezóne tréner Rastislav Trtík, ktorý sa vyjadril k stredajšiemu žrebu: „Nemá veľký význam teraz hovoriť o tom, aký silný je luxemburský klub Differdange či slovinský Gorenje Velenje. Nám je jasné, že sa na kvalifikáciu Ligy majstrov musíme pripraviť čo najlepšie.“

Zloženie skupín na kvalifikačný turnaj Ligy majstrov 2016/2017 (3.- 4. septembra 2016):

  • 1. skupina: RK Gorenje Velenje (Slov.), Tatran Prešov (SR), Red Boys Differdange (Lux.), Cocks (Fín.)
  • 2. skupina: ABC/UMinho (Port.), Bregenz Handball (Rak.), Achilles Bocholt (Belg.), Maccabi Castro Tel Aviv (Izr.)

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM