Michala Halásová Iné športy

Fragaria Cup 2013 alebo futbal nás baví. Prešov navštívi aj dievčenské družstvo z Izraela!

Futbal nás baví – to je slogan XII. ročníka medzinárodného mládežníckeho futbalového turnaja Fragaria Cup 2013, ktorý sa uskutoční v termíne od 2. do 6. júla 2013 v Prešove a blízkom okolí. Tento ročník podujatia prebehne pod záštitou predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku.

Ilustračný obrázok k článku Fragaria Cup 2013 alebo futbal nás baví. Prešov navštívi aj dievčenské družstvo z Izraela!
Zdroj: Dnes24.sk

Turnaj je určený mladým futbalistom a futbalistkám vo veku 8 až 15 rokov. Tento rok je prihlásených takmer 250 družstiev z 18 krajín Európy a Ázie, čo je takmer 5500 účastníkov a návštevníkov, ktorým organizátor turnaja zabezpečuje ubytovanie, stravovanie, ale aj bohatý sprievodný program na vyplnenie voľného času.

Prípravy turnaja vrcholia a organizačný tím vyvíja v týchto dňoch maximálne úsilie s cieľom pripraviť pre všetkých účastníkov čo najkvalitnejšie materiálno-technické podmienky na ihriskách a zabezpečiť hladký priebeh celého podujatia, na ktorom sa podľa odhadov organizátora odohrá vyše 1000 zápasov na 17 trávnatých ihriskách a 2 umelých hracích plochách v rámci mesta Prešov a blízkeho okolia.

Pre účastníkov Fragaria Cup aj návštevníkov turnaja bude v priestoroch 4 Sport Areálu (bývalý Jazdecký areál) počas turnaja zriadená „Fun Zone“, ktorej súčasťou bude DJ a reprodukovaná hudba, stánky s občerstvením, predaj reklamných predmetov a športového sortimentu, paintball a ďalšie atrakcie a hry na vyplnenie voľného času futbalistov.

Slávnostné otvorenie turnaja sa začne v stredu 3. júla o 20.00 vlajkovým sprievodom účastníkov, ktorý prejde celou pešou zónou až k Divadlu Jonáša Záborského. Tam sa na veľkoplošnom pódiu uskutoční slávnostné otvorenie turnaja a kultúrny program, ukončený veľkolepým ohňostrojom a mini-diskotékou pre mladých účastníkov.

Zoznam zaregistrovaných účastníckych družstiev je tento rok dlhý a zaujímavý. Prešov navštívi dievčenské družstvo z Izraela, družstvá z ďalekého Lotyšska, Estónska, Ruska a Moldavska, ale aj známe a kvalitné kluby z Chorvátska, Bieloruska, Rumunska a Ukrajiny. Z domácich účastníkov je to FK Slovan Duslo Šaľa, MFK Skalica, ŠK Štich Humenné či domáci 1. FC Tatran Prešov.

Fragaria Cup potrvá niekoľko dní – od utorka 2.júla do piatku 5.júla priamo na ihriskách v Prešove – všetky zápasy v malých vekových kategóriách chlapcov a kategórii dievčat sa uskutočnia v 4 Sport Areáli na sídl. III, väčšie kategórie budú hrať na ihriskách SPŠ Strojnícka, SOŠ Technická, SAFI, Tatran „B“, Ľubotice, Haniska, Veľký Šariš, Šarišské Michaľany, Fintice a Župčany.

V sobotu 6. júla vyvrcholí turnaj finálovými zápasmi a následným slávnostným dekorovaním víťazov vo všetkých deviatich vekových kategóriách v priestoroch 4 Sport Areálu. Ocenení futbalisti získajú okrem víťazných pohárov, medailí a diplomov aj putovný pohár, ktorý sa stáva majetkom víťazného družstva každej kategórie po dobu 1 roka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM