Ľubomír Hudačko Iné športy

Finále hádzanárov play off extraligy sa blíži: Tréner Prešovčanov ide do boja s odvážnym tvrdením!

Finálovú sériu play off extraligy štartujú Prešovčania s Topoľčanmi. Jednoznačným favoritom v boji o titul sú koňare, ktorí zabojujú o jubilejný desiaty ligový triumf v ére samostatnosti a ôsmy v jednej sérii. Je si toho vedomý aj tréner Peter Hatalčík, ten ide do boja odvážne!

Ilustračný obrázok k článku Finále hádzanárov play off extraligy sa blíži: Tréner Prešovčanov ide do boja s odvážnym tvrdením!
Zdroj: TASR

Pred začiatkom finále lodivod zelenobielych hovorí aj o tom, že ho súper v poslednej fáze turnaja prekvapil.

Nič iné ako titul si nepripúšťa

„Priznám sa, nie som výnimka a aj mňa ako väčšinu ľudí okolo hádzanej postup Topoľčian do finále prekvapil. Čakal som, že to bude tesné, no úprimne, bol som presvedčený, že sa zopakuje finále z posledných dvoch rokov s Hlohovcom. Ukázalo sa, aký nevyspytateľný vie byť šport,“ povedal Peter Hatalčík, ktorého zverenci jasne dominovali v základnej i nadstavbovej časti najvyššej súťaže a v semifinále si bez problémov poradili v troch zápasoch vo východniarskom derby s 1. MHK Košice.

V extralige tak ťahajú šnúru 46 víťazstiev a pred finále si mohli dopriať dlhší oddych ako ich súper. Topoľčany sú trojnásobným majstrom, naposledy ale na najvyšší stupienok vystúpili ešte v sezóne 1997/1998. Prešov je podľa neho niekde inde a je jednoznačným favoritom série o titul. „Teším sa na finále a iný, než víťazný koniec si nepripúšťam,“ hovorí odvážne. Na zlaté obdobie súpera si spomína dobre, veď pred šestnástimi rokmi s nimi sám vyhral ligu.

Tatran má už deväť titulov

Skúsený slovenský reprezentant Radoslav Antl tiež čakal, že vo finále Tatran nastúpi proti Hlohovcu. „Áno, zrodilo sa prekvapenie, vo finále nastúpi proti nám zdanlivo slabší súper. No to určite neznamená, že cesta za obhajobou titulu bude ľahšia. Stále však platí, že chceme hrať čo najkratšiu sériu, čiže ukončiť sezónu po troch finálových zápasoch. Proti tomu bude celý topoľčiansky mančaft na čele s trénerom Ivanom Pompošom, ktorý naše mužstvo dobre pozná, keďže tu dva roky pôsobil.“

V ére samostatnosti má prešovský Tatran, ktorý po triumfe v národnom pohári aj tentoraz útočí na cenný „double“, suverénne postavenie so súčtom deviatich titulov. Až ďaleko za ním s trojicou vavrínov figurujú Považská Bystrica a Topoľčany, po dva úspechy majú na konte Košice a Sečovce a jednu trofej, tú prvú po rozpade federácie získala Trnava. Nový slovenský majster bude známy najneskôr v poslednú májovú stredu – 28. mája.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM