Rôzne

Domaša je na sezónu pripravená: Leto o krásnych ženách, cyklistike a nový štvorhviezdičkový rezort!

Pripravenosť na nadchádzajúcu letnú sezónu hlási rekreačná oblasť Dobrá pri Domaši. Východoslovenská nádrž má už teraz dostatok vody a upravené brehy. Počas leta tam budú ponúkať svoje služby hotelové a reštauračné zariadenia. Návštevníci sa môžu tešiť na tradičné, ale i nové podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Domaša je na sezónu pripravená: Leto o krásnych ženách, cyklistike a nový štvorhviezdičkový rezort!
Zdroj: TASR

Aktuálnu situáciu na Domaši zmapoval v týchto dňoch vedúci odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Prešove Miroslav Benko. „Som spokojný, pretože hladina vody je približne 160,90 metra nad morom čiže stav je, povedal by som, perfektný. Dopomohli k tomu zrážky a zásoby snehu počas zimy. Nemuseli sme teda ísť do znižovania odtoku z nádrže v jarnom období,“ povedal.

Brehy Domaše sú čisté a upravené. Prispeli k tomu vodohospodári a obec Kvakovce, v katastri ktorej Dobrá leží. „V podstate od mája sa snažíme čistiť verejné priestranstvá, odvážať odpadky, kosiť zelené plochy. Opravili sme komplet osvetlenie. Novinkou je detašované pracovisko Obecného úradu na Domaši, kde môžu chatári vybaviť bežnú agendu. Je otvorené aj v sobotu od rána do obeda a dá sa tam zakúpiť i rybársky lístok,“ informoval starosta Kvakoviec Radovan Kapraľ.

Obec zorganizuje spolu s ďalšími partnermi počas leta viacero podujatí. „Tým kľúčovým bude Miss Domaša 2015, ktorá sa vracia do okresu Vranov nad Topľou po 12 rokoch. V jej programe by mali vystúpiť Helena Vondráčková, Kristína, Rytmus a iní interpreti. Cez naše stredisko bude prechádzať počas leta zároveň obľúbené cyklistické podujatie Okolo Domaše,“ priblížil Kapraľ.

Služby na Domaši rozšíri zakrátko moderné hotelové zariadenie. „Dvadsiateho júna sa na Dobrej otvára nový štvorhviezdičkový rezort, ktorý bude mať 23-metrový a 15-metrový bazén, vitálny svet,“ avizuje starosta Kvakoviec.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM